Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Artisten tvingas böta för bokföringsbrottet: ”Olyckligt”

Melodifestivalvinnaren Gladys del Pilar lämnade in årsredovisningen för sitt bolag flera månader för sent och får därför böta.Foto: /IBL / /IBL
”Det var rent olyckligt att omständigheterna just då gjorde att det blev så”, säger Gladys del Pilar.Foto: OLLE SPORRONG

Melodifestivalvinnaren Gladys del Pilar lämnade in årsredovisningen för sitt bolag flera månader för sent.

Nu får hon personligen böta 13 600 kronor samtidigt som hennes bolag får en företagsbot på 40 000 kronor.

– Det var rent olyckligt att omständigheterna just då gjorde att det blev så, säger Gladys del Pilar.

Gladys del Pilar, 52, skulle ha sett till att årsredovisningen för 2016 för hennes bolag PLR Music Aktiebolag upprättades senast den 1 juli 2017. Men årsredovisningen kom att dröja – flera månader, rapporterar nyhetsbyrån Siren.

Först den 12 december 2017 upprättades årsredovisningen för 2016.

Därför har Ekobrottsmyndigheten nu utfärdat ett strafföreläggande mot Gladys del Pilar för att hon ”av oaktsamhet åsidosatt bolagets bokföringsskyldighet”. Hon döms till dagsböter på totalt 13 600 kronor för bokföringsbrott och måste dessutom betala 800 kronor till Brottsofferfonden. 

Gladys del Pilar: ”Var olyckligt”

Samtidigt åläggs Gladys del Pilars bolag PLR Music att betala en företagsbot då bolaget ”inte gjort vad som skäligen kunnat krävas för att förebygga brottsligheten”.

Företagsboten uppgår till 40 000 kronor. 

– Det var olyckligt. Det handlar om en ren försening och då blir man bestraffad, säger Gladys del Pilar om den försenade årsredovisningen.

Gjorde succé i Melodifestivalen

Gladys del Pilar slog igenom som artist i början av 1990-talet då hon bland annat jobbade med producenten Denniz Pop och artisten Dr Alban. 

Hon är också känd från gruppen Afro-dite som vann Melodifestivalen 2002 med bidraget ”Never let it go”. I gruppen var då också Blossom Tainton och Kayo Shekoni medlemmar. I Eurovision Song Contest kom låten åtta. 

Gruppen tävlade också i Melodifestivalen 2003 och slutade då sjua med ”Aqua playa”.

Afro-dite gjorde comeback i Melodifestivalen 2012. Det gick dock inget vidare den gången – bidraget ”The boy can dance” kom femma i sin deltävling och gick inte vidare.