Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Artisten tvingas böta en halv miljon – nu överklagas beslutet

Foto: LISA MATTISSON EXP / LISA MATTISSON EXP

I juni dömdes artisten Annika Ljungberg Sylsjö till böter efter bråket om bandnamnet Rednex.

Ljungberg dömdes att betala 500 000 kronor till sina före detta bandkamrater, samt 200 000 i rättegångskostnader.  

Nu överklagar sångaren domen.

I slutet på juni kom domen mot den förre detta Rednex-sångaren Annika Ljungberg Sylsjö, 48, och hennes företag, Showmix Annika Ljungberg AB. 

Nu överklagar Rednex-sångaren domen hon fick av tingsrätten.

Sångaren dömdes till böter –  500 000 kronor i vite till hennes tidigare kolleger i Rednex efter bråk om artistnamnet. Sångaren ska även betala rättegångskostnader på 200 000 kronor.


LÄS MER: Artistens bittra strid med forna vännerna Ingick avtal med Rednex

Annika Ljungberg Sylsjö var sångerska och en av medlemmarna i bandet Rednex mellan 1994 och 1997 samt och 2004 och 2008. Hennes företag, Showmix Annika Ljungberg AB, och Rednex AB hade ett avtal där Lungbergs företag fick rätt att använda varumärket Rednex.

Men det samarbetsavtalet upphörde i december 2008. 


LÄS MER: Rednex-Annika efter nya cancerbeskedet


Ljungberg Sylsjö anklagas för att därefter ha använt varumärket i Norge respektive som mellannamn. 

Annika Ljungberg Sylsjö själv hävdar att hon inte har registrerat det norska varumärket, eller varit innehavare till det och väljer nu att överklaga domen.


Annika Ljungberg Sylsjö var sjuk enligt domen 

Att Annika Ljungberg Sylsjö varit sjuk, tas också upp i hovrättens dom. 

Sångaren fick en cancerdiagnos för ungefär fem år sedan. I domen står det att Annika Ljungberg Sylsjö och hennes företag inte hade någon företrädare vid de möten som hölls med Rednex AB och att hon inte kunde vara med på förhandlingarna på grund av sin sjukdom.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.