Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Artisten sjunger om hjärtekross: ”Läskigt”

Ur arkivet: Epadunken toppar listorna
Ava Max på MTV-galan EMA i höstas.
Foto: Hubert Boesl / TT NYHETSBYRÅN
Ava Max.
Foto: Henning Kaiser / TT NYHETSBYRÅN

Efter att ha kämpat i uppförsbacke i över tio år slog Ava Max igenom med superhiten ”Sweet but psycho” 2018.

Nu släpper artisten sitt andra album – och blir personlig när hon blottar sitt hjärta.

– Det är läskigt eftersom jag har gett hela min själ i den här musiken, säger Ava Max till Expressen Nöje.

Det tog lång tid och hårt arbete, men slitet lönade sig till slut.

För fem år sen släppte amerikanska artisten Ava Max, 28, låten ”Sweet but psycho” och det internationella genombrottet var ett faktum. Låten blev listetta i över 22 länder, däribland Sverige.

– Det exploderade med den låten och tack gode Gud för det, jag hade inte varit här om det inte var för den. Men det tog över tio år, säger Ava Max.

När Expressen Nöje får en intervju med superstjärnan är det bara dagar till hon släpper sitt andra album, ”Diamonds & dancefloors”, på fredag och enligt Ava Max själv skiljer det sig en del från hennes första.

– Det är annorlunda för att det är ett album som jag aldrig trodde att jag skulle skriva. Det handlar om när jag fick mitt hjärta krossat och när jag kom ut på andra sidan starkare.

– Det finns två element på det här albumet. Dels finns det texter om när jag kände smärta och sedan text när jag känner mig starkare.

”Få en inblick i mitt liv”

På hennes tidigare album har låtarna ofta handlat om att boosta styrkan i sig själv. Trots att texterna nu är betydligt mer privata än tidigare känner Ava Max sig inte nervös över fansens respons.

– Jag försöker inte att tänka så mycket på vad responsen kommer vara. Alla har olika åsikter men jag ser väldigt mycket framemot för människor att dansa till musiken och höra den.

Samtidigt menar hon att det är ett stort steg att öppna upp om sitt krossade hjärta.

– Det är det jag har gått igenom de senaste åren och folk kommer att få en inblick i mitt liv genom min musik, det är läskigt eftersom jag har gett hela min själ i den här musiken.

Se mer:

Ur arkivet: 16-åriga Sigrid Johnson prisades på Guldbaggegalan

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.