Kristian Gidlund dog när han var 29 år gammal. Foto: Cornelia NordströmKristian Gidlund dog när han var 29 år gammal. Foto: Cornelia Nordström
Kristian Gidlund dog när han var 29 år gammal.  Foto: Cornelia Nordström
Victor Norén berättar om saknaden till sin vän. Foto: TV4Victor Norén berättar om saknaden till sin vän. Foto: TV4
Victor Norén berättar om saknaden till sin vän. Foto: TV4

Artisten om saknaden efter Kristian Gidlund

Publicerad

Den 17 september 2013 förlorade Kristian Gidlund kampen mot cancern.

I "Malou efter tio" berättar Victor Norén om när hans bästa vän och bandkollega gick bort, blott 29 år gammal.

– Det är så klart den absolut mest märkliga tiden i mitt liv.

I dagens avsnitt av "Malou efter tio" gästas Malou von Sivers av Victor Norén från Sugarplum Fairy.

I programmet berättar Victor Norén, som är aktuell med musikalen "American Idiot", om saknaden efter sin vän Kristian Gidlund, som gick bort i magcancer 2013.

Victor Norén och Kristian Gidlund spelade tillsammans i Sugarplum Fairy. 2013 skulle bandet ge två konserter i Borlänge. Dessa ställdes dock in på grund av Kristian Gidlunds sjukdom. Mindre än en månad senare avled Kristian Gidlund, som bland annat skrev om sin sjukdom i bloggen "I kroppen min".

Victor Norén berättar att han och Kristian Gidlund hade en väldigt nära relation och att bandet drogs in i vännens historia.

– Det är klart är så klart den absolut mest märkliga tiden i mitt liv. Bara det faktum att din allra bästa barndomsvän rycks ifrån dig så tidigt i livet men vi hade också umgåtts otroligt mycket, säger han i "Malou efter tio" och fortsätter:

– Vi turnerade ihop i åtta år. Man bor i samma hotellrum, åker samma bilar och står på samma scener. Och sättet han hanterade sin sjukdom på tycker jag var helt fantastiskt också så klart.

 

LÄS MER: Kristian Gidlund död – blev 29 år gammal

 

Victor Norén berättar också hur han reagerade när han först läste om att hans vän gått bort.

– Den första dagen jag slog upp kvällstidningarna och det står "Kristian Gidlund död", jag har aldrig varit så långt ifrån verkligheten. Det var som en film trots att jag följt det så nära.

Victor Norén: Jag drömmer om Kristian

Malou von Sivers frågar då hur han hanterar sorgen.

– Det tog jag verkligen med mig av sättet han hanterade det på. Jag har en väldigt fin relation med Krille nu, på många sätt mycket närmre än andra vänner som är i livet.

– När du är vuxen tänker du inte på eller drömmer om dina vänner dagligen. Det blir ofta så att man ses på en fika en gång i halvåret. Men så har jag det inte med Krille.

Victor Norén är övertygad om att Kristian Gidlund har det bra nu.

– Han mår jättebra. Han sa det också, ni behöver inte vara oroliga för mig, jag kommer ha det bra. Ta hand om er i stället.

 

LÄS MER: "Kristian hade så mycket mer att ge"

 

Victor Norén brukar kommunicera med sin vän.

– Drömmar är surrealistiska men inte de jag har om Kristian. De är vardagliga och det ser jag på något sätt som ett tecken.

Han berättar också att Kristian Gidlunds bortgång blev en väckarklocka.

– Det är ett mantra som många har men jag försöker verkligen att leva i nuet och inte älta, inte vara för nostalgisk och tänka för mycket på morgondagen. Alla har ju en dödsdom, det är bara att vi inte vet om det. Men får du veta det blir du tvungen att maximera din potential och göra det bästa av den tid du har.

– Så bör man ju leva varje dag trots att man inte har haft en läkare som säger att du har två år kvar. Och det gjorde Kristian verkligen. Han blev en supermänniska.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag