Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Ola Magnell hastigt död – familjen och vännerna i sorg

Artisten och låtskrivaren Ola Magnell är död
Den svenska sångaren och låtskrivaren Ola Magnell har gått bort.
Foto: DN EXPRESSEN / -
Han blev 74 år gammal.
Foto: PETER KROON
Han dog i morse, sitt hem. Det var hjärtat som lade av, säger agenten Ulrika W Martinez
Foto: PONTUS LUNDAHL / TT / TT NYHETSBYRÅN
Magnell har bland annat skrivit låtar åt Siw Malmkvist och Lill Lindfors och en av hans mest kända låtar är ”Påtalåten” från 1972.
Foto: ROGER TILLBERG / IBL
Han har också bland annat gjort låtarna ”Kliff”, ”Rulltrappan” och ”Bruten Vinge”.
Foto: KAMERAREPORTAGE/IBL

Den svenska sångaren och låtskrivaren Ola Magnell har gått bort på torsdagsmorgonen, i sitt eget hem, 74 år gammal.

Artisten hade lidit av problem med hjärtat under flera år, och genomgått flertalet operationer – men fortsatte trots det arbeta fram till slutet.

– Jag har pratat lite med hans familj och det gick väldigt fort och det var oväntat, säger Magnells agent Ulrika W Martinez.

På torsdagen kom beskedet att sångaren och låtskrivaren Ola Magnell har avlidit – 74 år gammal. Han somnade in på torsdagsmorgonen i sitt eget hem på Österlen.

Magnell har bland annat skrivit låtar åt Siw Malmkvist och Lill Lindfors och en av hans mest kända låtar är ”Påtalåten” från 1972. Han har också bland annat gjort låtarna ”Kliff”, ”Rulltrappan” och ”Bruten Vinge”. 

Ola Magnells bortgång bekräftas av hans agent, Ulrika W Martinez på skivbolaget National.

– Han gick bort i morse, i sitt hem. Tyvärr. Det var hjärtat, hans hjärta har varit lite så där till och från och det var oväntat nu, men ändå det fanns i bakgrunden att han har haft lite hjärtproblem.

– Men det var oväntat och sorgligt så klart. 

Agenten berättar att Ola Magnells familj är i sorg. 

– Jag har pratat lite med hans familj och det gick väldigt fort och det var oväntat. Så det var ingen lång tids sjukdom utan det var pang bom, lite så ungefär. Det klart att det är en chock för alla.

Skulle ut på ny turné

I en intervju 2016 berättade Ola Magnell att han hade hoppats kunna dra ner på antalet spelningar, efter att ha fyllt 70 år, men att han inte kunde på grund av sin låga pension. 

Och artisten jobbade in i det sista. Under hösten spelade för fulla hus i hela Sverige. Magnell hade nu planerat att ta en paus under våren, för att sedan ge sig ut i på turné i sommar och höst igen. 

Ulrika W Martinez, som har jobbat med Ola Magnell sedan 2007, menar att artisten var på topp i sin karriär och trivdes med tillvaron.

– Han var jätteglad för att vara ute och spela och om man ska dö någon gång så är det väl då, när man är på topp, säger Ulrika W Martinez. 

Monica Törnells sorg

I samma intervju från 2016 konstaterade Magnell att åldern började komma ikapp honom. Han hade då nyligen legat på sjukhus i sju dagar på grund av en elak sårinfektion, efter att ha drabbats av flera hjärtinfarkter.

– Åldern börjar ta ut sin rätt, utan tvivel. Jag har haft lite otur, dels de två hjärtinfarkterna, dels det här senaste, sa han då till Aftonbladet. 

Vännen och kollegan Monica Törnell spelade in låten ”Man ska vara två” tillsammans med Magnell, och sörjer hans bortgång.

– Det är så otroligt sorgligt, han lämnar efter sig ett tomrum. Han var en tänkare, rätt speciell och lite introvert. Samtidigt väldigt social och belevad, minns hon honom.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.