Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Artisten Duffy kritiserar Netflix: ”Filmen 365 dagar glorifierar våldtäkt”

Netflix får kritik för filmen ”365 dagar”.
Foto: MATT ROURKE / AP TT NYHETSBYRÅN
Sångerskan Duffy, 36, är kritisk till den nya filmen ”365 dagar” på Netflix.
Foto: JOEL RYAN / AP TT NYHETSBYRÅN

Sångerskan Duffy, 36, riktar kritik mot Netflix och filmen ”365 dagar”. 

I ett öppet brev menar hon att filmen glorifierar våldtäkt och sexhandel, och uppmanar streamingjätten att ta bort filmen. 

”Mercy”-sångerskan Duffy, 36, gick tidigare i år ut på sin Instagram och berättade att hon blivit frihetsberövad, neddrogad och våldtagen. 

Nu kritiserar hon Netflix och den polska filmen ”365 dagar” i ett öppet brev och menar att den glorifierar sexhandel och våldtäkt, skriver New York Post. 

Filmen, som omtalats och diskuterats en hel del de senaste veckorna, beskrivs som ett erotiskt drama och handlar om en ung polsk kvinna som fängslas av en siciliansk gangster som ger henne ett år att bli kär i honom. 

I brevet beskriver Duffy möjligheten att kunna se filmen på streamingsidan som ”oansvarig”.

”365 dagar glamoriserar den brutala verkligheten av sexhandel, kidnappning och våldtäkt. Detta borde inte vara någons idé av underhållning och inte heller beskrivas som sådan eller kommersialiseras på detta sätt.”, skriver hon. 

Uppmanar fansen att tänka till 

I brevet berättar Duffy om hur sexhandeln ser ut världen över och det trauma hon själv utsattes för.

”När jag köptes och våldtogs hade jag tur att lyckas fly med livet i behåll, men alltför många har inte varit lika lyckligt lottade.” skriver hon. 

Vidare uppmanar hon filmens fans att reflektera över filmen och verkligheten som är inom kidnappning, sexhandel, sexuell exploatering, och att den ”glansiga” fantasin som visats i filmen ”365 dagar” är den ”polära motsatsen” till upplevelsen i verkligheten. 

I förra veckan startades en namninsamling där man uppmanade Netflix att ta bort filmen. Hittills har enbart 3500 underskrifter samlats in.

Freja dömdes till fängelse – efter att själv ha blivit nerbrottad av ordningsvakter

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.