Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Artisten bakom ”Snabba cash”-hiten: ”Var en skojlåt”

Greekazo gör introlåten till ”Snabba cash” tillsammans med 1.Cuz.
Foto: Pablo Larsson
Låten ”Försent” har 32 miljoner spelningar på Spotify.
Foto: Pablo Larsson
Serien ”Snabba cash” hade premiär på Netflix i april, och blev en stor succé.
Foto: NETFLIX

Netflix-serien ”Snabba cash” är vårens tv-snackis.

Tack vare seriens tonsättande intro blev också ”Försent” låten som alla nu lyssnar på.

Greekazo, artisten bakom låten, berättar nu att allt började som ett skämt i studion.

– Först var det en skojlåt bara, vi spelade in den när vi hade tråkigt, säger han. 

Låten ”Försent” med Greekazo och 1.Cuz, producerad av Yei Gonzalez, släpptes 2019, och blev då en stor hit med miljontals spelningar på Spotify. Nu, två år senare, har den oväntat seglat rakt upp på de svenska topplistorna igen. Anledningen? Det är just låten ”Försent” som spelas i introt till den nya succéserien ”Snabba cash” på Netflix.

Greekazo, som rappar i introt, säger att han blev glad över att att man ville använda låten i serien.

– De frågade oss om vi ville att låten skulle vara med, då sa jag ”självklart”. Jag tänkte att det här är en stor grej.  

I skrivande stund ligger ”Försent” fyra på Spotifys topplista i Sverige, och har över 32 miljoner spelningar. Den har onekligen fått ett andra liv tack vare ”Snabba cash”, och Greekazo säger att han bara är tacksam. Han var själv ett fan av filmen från 2010, och tycker även att den nya serien är bra.

– Jag kollade ju på den förra ”Snabba cash”, att få ha med vår låt i den nya är en stor grej. Den nya är på ett annat sätt, den är bra tycker jag.

Greekazo är en rappare från Hässelby, som debuterade 2019.
Foto: Pablo Larsson

Introt till ”Snabba cash” började som en skojlåt

Redan innan ”Försent” blev låten som hela Sverige förknippar med karaktärer som Leya och Salim var den en av Greekazos mest framgångsrika låtar. Han berättar dock att låten från början inte ens var tänkt att bli något som skulle släppas. 

Den föddes ur en uttråkad stund i studion där han lite oseriöst började leka runt.

– Vi var i studion med Yei & Cuz. Yei visade oss beatet och vi började freestyla på ett beat bara. Först var det en skojlåt, sen spelade vi in den som en skiss när vi hade tråkigt och satt och väntade i studion. Sedan gjorde vi om den ordentligt, utförligt och tog vår tid. Och sen blev det en hel låt. Det var en otrolig energi i studion den kvällen när denna låt skapades, berättar Greekazo.

Greekazo är nominerad i kategorin ”Årets låt” på Grammisgalan 2021.
Foto: Pablo Larsson

Greekazo om Grammisnomineringen och framtiden

När ”Försent” släpptes var Greekazo nästan helt ny som artist, i dag har han sysslat med musik i två och ett halvt år. Han beskriver det som något han nästan slumpmässigt ramlade in i, men nu ser som ett jobb han vill ta så långt det går. 

– Jag tycker att jag har utvecklats och blivit mycket bättre, och gör lite annorlunda musik nu och har börjat våga prova nya saker för att inte fastna i ett mönster. Jag gör ganska glad musik, det är ingen specifik genre jag bara vill göra. Nu vill man bara fortsätta jobba hårt och utvecklas så mycket det går. 

Just nu är Greekazo aktuell med sitt andra album, ”6ton5”, och är dessutom Grammisnominerad i kategorin ”Årets låt” för låten ”Ice cream” som han gör tillsammans med Dree Low. Det är en av hans bästa låtar hittills, säger han.

Var Greekazo vill med musiken i framtiden är han osäker på, men att mer musik är på väg garanterar han.

– Jag har planer på att släppa musik under sommaren, och sen bara fortsätta släppa kontinuerligt. Det är det jag siktar på mest nu.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.