Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Artisten är Brolles nya kärlek – efter uppbrottet

Brolle Wallmark Foto: CORNELIA NORDSTRÖM
Nu har paret valt att bli ambassadörer för Hoppets Stjärnas arbete i den fattiga rumänska byn Valea Seaca (Torra dalen), inte långt från gränsen mot Moldavien.
Brolle under "Sommarkrysset"

Brolle gjorde nyligen slut med sin sambo efter sju år tillsammans.

Nu har han en ny flickvän och tillsammans är de i en av Rumäniens fattigaste byar, för att hjälpa de utsatta barnen.

– När jag ser deras livssituation skäms jag lite över att vi klagar över våra vardagliga problem hemma i Sverige, säger Brolle.

Brolle Wallmark, 35, berättade nyligen att han och sambon Petra Güllich separerat efter sju år tillsammans. 

Han och nya flickvännen Mimi Werner, 26, har lärt känna varandra genom jobbet. Förra sommaren turnerade de tillsammans med bland andra Charlotte Perrelli. Brolle är nu aktuell med sin show på Göta Lejon i Stockholm, Mimi med ny pop-country-EP. 

Nu har paret valt att bli ambassadörer för Hoppets Stjärnas arbete i den fattiga rumänska byn Valea Seaca (Torra dalen), inte långt från gränsen mot Moldavien. I byn med 3 700 invånare (1 700 är fattiga romer) är ibland upp till 400 föräldrar i Sverige.

– Vår målsättning är att hjälpa familjerna på plats för att mamma eller pappa ska slippa åka till Sverige och tigga – och lämna barnen hemma, säger Hoppets Stjärnas grundare Lennart Eriksson.

Till Hoppets Stjärnas resurscenter mitt i byn kommer ett 50-tal barn varje dag för att få läxhjälp, äta ett mål varm mat, duscha och få kläderna tvättade.

Mimi och Brolle hjälper familjen 

Barnen gör stora ögon när Brolle och Mimi gör entré. Vips sitter Brolle och Mimi på golvet med var sin gitarr och ungarna runt omkring.

I ett av byns ruckel – där åtta barn och tre vuxna sover i ett litet rum med stampat jordgolv – träffar de Magdalena, 21, med den 10 månader gamla babyn Nicola i famnen. Han är hungrig och skriker efter mammas bröst.

Mimi och Brolle har tagit med sig ris, majsmjöl och matolja till familjen.

Där står de med tårar i ögonen och lyssnar till berättelsen om hur Magdalena – gift med sonen i huset – får ta hand om åtta av sin 38-åriga svärmor Constansas tolv barn.

– De små barnen riskerar att frysa ihjäl i vinter om de inte får hjälp, säger Mimi och Brolle.

Nu har de beslutat sig för att fortsätta hjälpa familjerna i Valea Seaca.

– De som tigger utanför butikerna skulle inte vilja sitta där om de själva fick välja. De gör det för att de måste och de ser det som ett sätt att överleva. Ingen vill ju lämna sin familj och sina barn, säger Brolle.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!