Brolle Wallmark Foto: CORNELIA NORDSTRÖMBrolle Wallmark Foto: CORNELIA NORDSTRÖM
Brolle Wallmark  Foto: CORNELIA NORDSTRÖM
Nu har paret valt att bli ambassadörer för Hoppets Stjärnas arbete i den fattiga rumänska byn Valea Seaca (Torra dalen), inte långt från gränsen mot Moldavien.Nu har paret valt att bli ambassadörer för Hoppets Stjärnas arbete i den fattiga rumänska byn Valea Seaca (Torra dalen), inte långt från gränsen mot Moldavien.
Nu har paret valt att bli ambassadörer för Hoppets Stjärnas arbete i den fattiga rumänska byn Valea Seaca (Torra dalen), inte långt från gränsen mot Moldavien.
Brolle under "Sommarkrysset"Brolle under "Sommarkrysset"
Brolle under "Sommarkrysset"

Artisten är Brolles nya kärlek – efter uppbrottet

Publicerad

Brolle gjorde nyligen slut med sin sambo efter sju år tillsammans.

Nu har han en ny flickvän och tillsammans är de i en av Rumäniens fattigaste byar, för att hjälpa de utsatta barnen.

– När jag ser deras livssituation skäms jag lite över att vi klagar över våra vardagliga problem hemma i Sverige, säger Brolle.

Brolle Wallmark, 35, berättade nyligen att han och sambon Petra Güllich separerat efter sju år tillsammans. 

Han och nya flickvännen Mimi Werner, 26, har lärt känna varandra genom jobbet. Förra sommaren turnerade de tillsammans med bland andra Charlotte Perrelli. Brolle är nu aktuell med sin show på Göta Lejon i Stockholm, Mimi med ny pop-country-EP. 

Nu har paret valt att bli ambassadörer för Hoppets Stjärnas arbete i den fattiga rumänska byn Valea Seaca (Torra dalen), inte långt från gränsen mot Moldavien. I byn med 3 700 invånare (1 700 är fattiga romer) är ibland upp till 400 föräldrar i Sverige.

– Vår målsättning är att hjälpa familjerna på plats för att mamma eller pappa ska slippa åka till Sverige och tigga – och lämna barnen hemma, säger Hoppets Stjärnas grundare Lennart Eriksson.

Till Hoppets Stjärnas resurscenter mitt i byn kommer ett 50-tal barn varje dag för att få läxhjälp, äta ett mål varm mat, duscha och få kläderna tvättade.

Mimi och Brolle hjälper familjen 

Barnen gör stora ögon när Brolle och Mimi gör entré. Vips sitter Brolle och Mimi på golvet med var sin gitarr och ungarna runt omkring.

I ett av byns ruckel – där åtta barn och tre vuxna sover i ett litet rum med stampat jordgolv – träffar de Magdalena, 21, med den 10 månader gamla babyn Nicola i famnen. Han är hungrig och skriker efter mammas bröst.

Mimi och Brolle har tagit med sig ris, majsmjöl och matolja till familjen.

Där står de med tårar i ögonen och lyssnar till berättelsen om hur Magdalena – gift med sonen i huset – får ta hand om åtta av sin 38-åriga svärmor Constansas tolv barn.

– De små barnen riskerar att frysa ihjäl i vinter om de inte får hjälp, säger Mimi och Brolle.

Nu har de beslutat sig för att fortsätta hjälpa familjerna i Valea Seaca.

– De som tigger utanför butikerna skulle inte vilja sitta där om de själva fick välja. De gör det för att de måste och de ser det som ett sätt att överleva. Ingen vill ju lämna sin familj och sina barn, säger Brolle.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag