Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Artisteliten går ihop – gör hyllningslåt till vården

Se hela musikvideon här
Foto: KARIN TÖRNBLOM/TT / KARIN TÖRNBLOM TT NYHETSBYRÅN
Nu släpps låten ”Vi håller ut” med bland annat Sarah Dawn Finer, Magnus Carlsson och Robin Bengtsson.
Foto: SVEN LINDWALL
Pengarna som låten spelar in på streamingtjänster hamnar på ett låst konto där ingen har tillgång till det, tills de har bestämt till vilken välgörenhet pengarna ska gå.
Foto: OLLE SPORRONG

Sveriges artistelit har gått ihop för att göra en hyllningslåt till de som jobbar inom vården.

Nu släpps låten ”Vi håller ut” med bland annat Sarah Dawn Finer, Magnus Carlsson och Robin Bengtsson.

– Det känns stort att få vara med, säger Robin Bengtsson i ”Nyhetsmorgon”.

Det är speciella tider, där Sveriges vårdpersonal drar ett oerhört tungt lass för att vårda och rädda så många liv som möjligt.

Den hjälteinsatsen vill nu svenska artisteliten uppmärksamma – och 50 artister har gått samman för att släppa låten ”Vi håller ut”, en hyllningslåt till vårdpersonalen.

Bland artisterna som är med hittar vi Sarah Dawn Finer, Helene Sjöholm, Sean Banan, Mariette, Robert Wells, Robin Bengtsson och Magnus Carlsson. 

Melodifestivalen-legendaren kopplades in

De två sistnämnda gästade på måndagsmorgonen ”Nyhetsmorgon” i TV4, tillsammans med musikvideons skapare Micke ”Mikeadelica” Gustafsson.

– Det känns stort att få vara med, säger Robin Bengtsson i ”Nyhetsmorgon”.

– Man vet att det är ett häftigt och unikt projekt. Det är skruvat, ett sådant kaos. Men man vet att det är ett häftigt projekt, säger Magnus Carlsson.

Från början var det Gustafsson som försökte översätta en text från spanska till låten – men då kopplades Melodifestivalen-legendaren Ingela ”Pling” Forsman in, och tog över låttexten.

– Ingela levererar alltid, hon är fantastiskt, säger Magnus Carlsson.

Pengarna som låten spelar in på streamingtjänster hamnar på ett låst konto där ingen har tillgång till det, tills de har bestämt till vilken välgörenhet pengarna ska gå. Men det ska på något sätt gynna de som jobbar inom vården, säger Robin Bengtsson.

Sarah Dawn Finer: ”Vi måste hålla ut”

Artisterna berättar att de själva påverkas av coronakrisen också, om än på ett helt annat sätt än de som jobbar inom vården. Projekt skjuts upp, turnéer ställs in och de är i stort sett arbetslösa innan viruset är under kontroll.

– Det var inte svårt att hitta tid till det här projektet, säger Robin Bengtsson och skrattar.

– Det är inte så mycket att göra något åt, säger Magnus Carlsson om livssituationen.

Sarah Dawn Finer kom på titeln till hyllningslåten.

– För mig var det en självklarhet att vara med. Jag tror att vi alla känner, oavsett utsatt yrkesgrupp eller riskgrupp, att det handlar om att stötta varandra just nu. Och en lång tid framöver. Så när en av oss faller ihop måste vi hjälpas åt att lyfta varandra. Vi måste hålla ut. Själva, och tillsammans som samhälle, land och folk, säger Sarah Dawn Finer.


◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.