Ashley Olsen, 35, har hittats mördad i sin lägenhet.
Ashley Olsen, 35, har hittats mördad i sin lägenhet.

Ashley Olsen har hittats mördad

Publicerad

Den amerikanska konstnären Ashley Olsen har hittats mördad.

Enligt Daily Mail ska hon ha hittats naken i sin lägenhet i Italien efter att ha blivit strypt.

Tidningen skriver också att det inte finns några tecken på att Olsen ska ha kämpat emot vid mordet.

Ashley Olsen, 35, är död. Den amerikanska konstnären hittades livlös i sin italienska lägenhet i Florens i helgen. Enligt tidningen Daily Mail ska konstnären ha hittats naken i sin lägenhet med blåmärken och rivsår runt halsen. Olsen ska ha blivit strypt och enligt läkarna på rättsmedicin, som nu obducerar kroppen, ska inget tillhygge ha använts. Mördaren ska alltså ha strypt stjärnan med sina bara händer.

Enligt en uppgiftslämnare till Daily Mail finns dock inga tecken på att Ashley Olsen kämpat emot före mordet.

Ashley Olsens kropp hittades av hennes pojkvän, konstnären Federico Fiorentini, 42, efter att han bett hennes hyresvärd att öppna hennes dörr. Det efter att han inte hade hört av Ashley Olsen på tre dagar.

 

LÄS MER: Tilde Fröling om mördade vännen

Ashley Olsen öppnade dörren för mördaren

Polisen uppger att pojkvännen hade rivsår över båda sina knogar, men Fiorentini uppger att de uppstod när han kämpade för att rädda sin flickväns liv. Fiorentini förhördes av polis över natten och släpptes utan misstankar morgonen efter.

Enligt utredningen ska Ashley Olsen själv ha öppnat för mördaren, då polisen inte funnit några spår av våld mot dörren. Mördaren ska också ha tagit Ashley Olsens telefon med sig efter mordet. Polisen ska ha även ha hittat en svart behå på gatan utanför Ashley Olsens lägenhet.

 

 

 

 

LÄS MER: Polisen bekräftar: Tv-stjärnan har hittats död

Ashley Olsen kan ha känt sig förföljd av stalker

Före mordet hade Ashley Olsen delat bilder i sociala medier som pekade på att hon kände sig förföljd av en stalker. För 12 veckor sedan la konstnären upp en bild på Instagram med texten "Jag har en stalker. #stalker #stalkeralert #creeperintheback #creeperpic #weird. Tre veckor senare la hon upp en bild på sig själv när hon shoppade kläder, med hashtaggarna #fuckoff #creeper.

Ashley Olsens hund, Scout, befann sig också i lägenheten under mordet. Hunden hittades utmattad och i nöd, omgiven av sin egen urin och avföring, samtidigt som artistens kropp upptäcktes. Hunden omhändertas nu av Olsens familj.

 

 

 

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag