Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Arrangörens vädjan inför Eminem-konserten

Över 50 000 besökar väntas komma till Friends arena för att se Eminem uppträda.Foto: EVAN AGOSTINI / AP TT NYHETSBYRÅN
Eminem.Foto: RAM/FAMEFLYNET PICTURES / STELLA PICTURES

Trycket förväntas bli stort när Eminem uppträder på Friends arena i kväll.

Efterfrågan från fansen har varit enorm och över 50 000 biljetter sålde slut direkt  – för att undvika kaos rekommenderar arrangören att komma i god tid.

– Det är en enormt stor dag för oss och alla Eminem-fans. Han har inte spelat här sedan 2001, så det har varit ett supertryck, säger Joakim Skoglund, marknadschef på Luger.

Den amerikanska hiphop-stjärnan Marshall Mathers, mer känd som Eminem, intar Friends arena i kväll – hans första spelning i Sverige sedan 2001. 

I slutet av 2017 släppte Eminem sitt efterlängtade album ”Revival” med gästartister såsom Beyoncé och Ed Sheeran. 

Albumet har sålt som smör och nu är Eminem ute på Europaturné – Revivalturnén. I kväll har turen kommit till Stockholm.

– Det är en enormt stor dag för oss och alla Eminem-fans. Han har inte spelat här sedan 2001, så det har varit ett supertryck, säger Joakim Skoglund, marknadschef på Luger.

 

LÄS MER: Superstjärnan i Stockholm – 17 år sedan sist 

 

På grund av publiktrycket rekommenderar arrangören att alla kommer i god tid.

– Det är en bra bit över 50 000 människor som ska in på arenan, det tar tid. Men också för att hinna se supportakterna. Han har med sig Royce 5’9″, en gammal Eminem-kollaboratör, men även Pusha T, som i sig är en superakt. Man kan verkligen få bra valuta om man prickar in dem också.  

Finns en nerv inför konserten

Eminem har inte spelat i Sverige på 17 år, enligt Joakim Skoglund har han uppenbart varit mer fokuserad på att vara i studion och göra musik i stället för ute på världsturnéer. 

– Men det gör det hela mer exalterande nu när det äntligen är dags. Det adderar ytterligare nerv och puls inför kvällen, säger Skoglund.

Luger ser det som en ära att arbeta med den stora hiphopstjärnan.

– Inför de större konserterna är det mycket arbete, det är många detaljer. Men också sjukt kul att jobba med något som engagerar och gläder många. Det är en ynnest. , säger Joakim Skoglund.

 

LÄS MER: Eminems dotter om relationen till sin pappa 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.