Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Aros beslut stoppade återföreningen med GW

Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG
Foto: OLLE SPORRONG

Hasse Aro är tillbaka som programledare för TV3:s ”Efterlyst”.

Nu avslöjar han spelet bakom kanalbytet från TV4 – och berättar om vändningen som stoppade återföreningen med Leif GW Persson.

– Det blev en galen helg. Tidningarna skrev att vi skulle återförenas, men jag visste ju att det inte skulle bli så, säger Hasse Aro. 

I mars kom beskedet: Leif GW Persson lämnar SVT för TV4. Därmed var det bäddat för en återförening med ”Efterlyst”-kollegan Hasse Aro, som jobbat på TV4 sedan 2014. 

TV4:s programdirektör för nyheter och samhälle på TV4, Viveka Hansson, var en av de som såg fram emot att återförena radarparet.

– Frågan vem Leif GW Persson ska jobba med i olika sammanhang är för tidigt ställd. Men det känns väldigt lyxigt för oss att ha dem båda i huset, sa hon då. 

Men det skulle inte bli någon återförening. Hasse Aro hade gjort en vändning och var på väg tillbaka till TV3 och ”Efterlyst”. Det var en hemlighet som bara ett fåtal människor visste om.

– Det blev lite märkligt där ett tag. Jag var ju i princip klar med TV4, men jag kunde inte gå ut och säga det då. När man för förhandlingar med en annan kanal är allt superhemligt, man får inte säga det till någon, säger Hasse Aro, och fortsätter:

– Det blev en galen helg. Tidningarna skrev att vi skulle återförenas, men jag visste ju att det inte skulle bli så.


LÄS MER: Hasse Aros anklagelse mot SVT: ”Jag är bannlyst där” 


Utmaningen med ”Efterlyst”

Den 30 augusti är det nypremiär för ”Efterlyst” på TV3, med Hasse Aro i spetsen. Tittarna kommer känna igen det klassiska formatet, säger han. 

– Utmaningen ligger ju i att identifiera grundkonceptet, vad tycker folk att ”Efterlyst” är? Det får man ju inte ändra på. Det blir fortsatt tuff ton gentemot brottslingar, bra dialog med en bisittare. Såna saker gör programmet. 

Hasse Aros första vända i ”Efterlyst” varade i 24 år. Hälften av alla år satt han jämte Leif GW Persson. 

Men trots alla år som kolleger umgås de två inte, avslöjar Hasse Aro. 

– Vi umgås inte direkt, det har vi aldrig gjort. Jag hade en väldigt stor respekt för honom, men han hade också respekt för mig. Vår konstellation landade ganska bra. 

Är ni vänner?

– Vänner, jo det kan man säga att vi är. Men vi umgås inte. Jag kan säga så här, om man vänder på frågan: vi är inte ovänner. 

Leif GW Persson kommer i höst leda ett kriminalmagasin på TV4. Men Hasse Aro är inte rädd för att konkurrera med sin gamla parhäst.

– Konkurrenter har vi ju varit hela tiden, sen han slutade på ”Efterlyst”. Vi körde ju parallellt i fyra år. 

Hur länge Hasse Aro blir kvar på TV3 vill han inte avslöja. Men för närvarande har han inga andra planer än att satsa på ”Efterlyst”.

– Nu är jag ju så gammal. Jag tar det som det kommer, det har jag gjort i alla år. Det var aldrig någon som sa, när jag började, att ”Nu skriver vi på 20 år”, skrattar Hasse Aro.


LÄS MER: LEIF GW PERSSON: Hasse Aro har klarat upp flest brott i Sveriges historia


◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.