Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Julkuppen: Arne Weise tänder ljuset på julafton

Arne Weise tänder ljus i TV3 på julafton meddelar kanalen i ett pressmeddelande. Foto: / Stella Pictures / Sigge Klemetz
Arne Wiese har tidigare varit julvärd i SVT under 30 års tid. Foto: / SVT

På självaste julafton gör Arne Weise comeback i rutan för att tända ljuset och önska god jul.

I inslaget, som visas på TV3, kommer Arne Weise att hälsa tittarna välkomna, berätta en anekdot, tända ljuset och säga de bevingade orden. 

– Vi frågade om det skulle vara okej att sända inslaget kl 14:58 och han svarade: "inget skulle göra mig lyckligare", säger TV3:s presschef.

Arne Weise som tidigare varit julvärd i SVT under 30 år kommer denna julafton tända ljus hos konkurrenten TV3, som meddelar att man gör detta för att fira att kanalen fyller 30 år. 

– För er som saknat Arne Weise på julafton kan vi nu komma med den glädjande nyheten att han gör comeback kl 14:58 på TV3 och traditionsenligt tänder ljuset. Han var julvärd i 30 år och på nyårsafton firar TV3 30 år så det finns en fin symbolik i det hela, säger Susanne Nylén presschef på MTG Sverige.

LÄS OCKSÅ: Arne Weises ilska efter SVT:s beslut om julvärden

 

Arne Weise gör comeback – på TV3

 

I inslaget kommer Arne Weise att hälsa tittarna välkomna, berätta en anekdot, tända ljuset och säga de bevingade orden. 

Ljuständningen blir Arne Weises sista.

– Jag kunde inte låta bli att försöka en gång till. Jag tänker inte återkomma, det kan jag lova dig. Räkna inte med mig i 30 år till. I två minuter får ni se mig, säger han med ett skratt till Expressen.

Beslutet tog så sent som för bara några dagar sedan. 

– Vi hade Arne Weise inne för att spela in en grej med Robert Aschberg. I samband med att han var här så insåg vi möjligheten att få bjuda tittarna på detta episka ögonblick och hålla fast vid traditionerna, säger Susanne Nylén.

"Inget skulle göra mig lyckligare"

Precis som i Sveriges Television sänds inslaget kl 14:58, och är också förinspelat.

– Ja, Arne gillar ju inte att det är förinspelat. Men vi frågade om det skulle vara okej att sända inslaget kl 14:58 och han svarade: "inget skulle göra mig lyckligare". Han har längtat efter att tända ljuset och önska alla där ute en riktigt god jul, säger presschefen.

TV3 säger att de räknar med att få reaktioner, men menar att alla är fria att välja vilken av ljuständningarna de vill se på julafton.

 

LÄS OCKSÅ: Erik och Lotta slår tillbaka mot Arne Weise efter kritiserade beslutet 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.