Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Arne Weise återvänder på julafton: ”Extra roligt”

Arne Weise. Foto: Stella Pictures / Sigge Klemetz
Arne Weise. Foto: OLA TORKELSSON / TT NYHETSBYRÅN

Arne Weise är inte klar med julen än.

I år sänds ett program med den populära julvärden i radio på julafton.

– Han har ju lämnat outplånliga spår, därför är det extra roligt att göra ett program med honom, säger Dan Granlund på P4 till Expressen.

Sveriges Radio bjuder traditionsenligt in till ett ordentligt julfirande i P4. Allt från julkonsert till uppesittarkväll är på schemat.

Men den största överraskningen är att den folkkäre programledaren Arne Weises tankar kring jul – och livet i stort – sänds i radion på självaste julafton.

Arne Weise i radio på julafton

Dokumentären med fokus på den 88-åriga programledaren sänds på julaftonseftermiddagen. I dokumentären, som är en del av radioserien ”Svenska ikoner”, kommer Arne Weise bland annat att blicka tillbaka på sina tre decennier av julfirande hos SVT.

– Han har ju lämnat outplånliga spår, därför är det extra roligt att göra ett program med honom, säger Dan Granlund, kanalansvarig för P4.

Därefter fortsätter julfirandet med Jill Johnsons julkonsert med Sandviken Big Band – och avrundas med ett samtal om julen nu och då mellan konstnären Stina Wollter och den pensionerade läraren Märta Nordlinder.

 

 

Radiokanalen kommer även att sända en humortimme med komikern Anna Blomberg som en del av julfirandet.

P4 firar nyår med Zara Larsson

Även nyårsafton firas ordentligt i P4 – om än i ett högre tempo. Bland annat sänder kanalen svenska popstjärnan Zara Larssons spelning från festivalen Queens of Pop i somras. 

Därefter tar discjockeyn Claes "Clabbe" af Geijerstam över studion innan tolvslaget och spelar festlåtar framtill klockan 1 på natten.

 

 

Arne Weise började som julvärd i SVT redan 1972 och slutade 2002. Ifjol överraskade julvärden med att tända ljus i TV3 på julafton. 

För Arne Weise har de senaste åren varit svåra ur ett hälsoperspektiv. Tv-legendaren har bland annat genomgått en hjärtklaffsoperation, tappat 15 kilo efter problem med fickor på tarmarna, haft dubbelsidig lunginflammation och opererat bort en tumör – som dock var godartad.

I våras trillade han i hemmet och slog sig blodig – men återhämtade sig väl efter fallet.