Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ariana Grandes revansch – efter svåra tragedierna

På måndagskvällen uppträder Ariana Grande inför svenska fans i Globen, när hennes hyllade Sweetner world tour kommer till Sverige.Foto: JORDAN STRAUSS / AP TT NYHETSBYRÅN
Pete Davidson och Ariana Grande.Foto: EVAN AGOSTINI / AP TT NYHETSBYRÅN
Mac Miller.Foto: SCOTT ROTH / AP TT NYHETSBYRÅN

På måndagskvällen uppträder Ariana Grande inför svenska fans i Globen, när hennes hyllade Sweetner world tour kommer till Sverige.

Men vägen dit har varit lång för världsstjärnan – vars liv de senaste åren har kantats av fruktansvärda tragedier.

Den 22 maj 2017 har Ariana Grande, 26, precis hållit konsert i Manchester Arena, och hennes lyckliga fans rör sig mot utgången – när en självmordsbombare detonerar en bomb. 22 personer dör och 59 skadas, bland dem många barn och tonåringar.

Det fruktansvärda terrordådet blir en världsnyhet, och kvällens huvudperson Ariana Grande är helt förkrossad. Resten av hennes ”Dangerous woman tour” skjuts upp, och i stället hålls en välgörenhetskonsert några veckor senare i Manchester, där några av världens största artister uppträder i förmån för de döda och skadade. Ariana Grande stöttas på scen av sin pojkvän Mac Miller, och vänner som Miley Cyrus.

Traumat efter terrorattacken

När Grande sedan fortsätter turnén som planerat, så blir det tydligt att artisten lider av posttraumatiskt stressyndrom efter traumat med terrorattacken.

– Det är svårt att prata om för så många människor har lidit så fruktansvärt och drabbats av sådan oerhört förlust. Det känns som att jag inte borde prata om min egen upplevelse – att jag inte borde säga något alls, säger Ariana Grande i en intervju med British Vogue.

Efter turnén väljer Ariana Grande att inte vila och ta det lugnt – hon släpper i stället sin första singel från albumet ”Sweetner” – ”No tears left to cry”. I maj 2018 kommer också beskedet som gör många av hennes fans besvikna. Ariana Grande och Mac Miller har gjort slut, på grund av hans missbruksproblem. Kort efter deras uppbrott är Miller med om en bilolycka när han kör påverkad, och flyr från platsen.

”Snälla ta hand om dig själv”, twittrar Ariana Grande som respons på händelsen.

Nya kärleken efter uppmärksammade uppbrottet

Det dröjer inte länge efter uppbrottet innan Ariana Grande har hittat en ny kärlek i ”Saturday night live”-profilen Pete Davidson – och det är en himlastormande romans. En månad efter uppbrottet från Mac Miller syns det otippade nya paret på alla tidningar och skvallersajter, och skaffar matchande tatuering efter matchande tatuering. Mindre än en månad efter att de blivit ihop är paret förlovade, och på Ariana Grandes nya skiva ”Sweetner” finns det en låt som heter ”Pete Davidson”.

Efter traumat med terrorattacken och uppbrottet från exet med missbruksproblem verkar Ariana Grande äntligen ha landat på fötter och blivit lycklig igen.

Men lyckan blir kortvarig. Den sjunde september dör Mac Miller i en oavsiktlig överdos av alkohol, fentanyl och kokain. Ryktena om att Grande bröt upp med Miller på grund av hans missbruksproblem blossar upp igen, och många menar att det är världsstjärnans fel att expojkvännen har dött.

”Jag beundrade dig från den dagen jag träffade dig när jag var nitton, och det kommer jag alltid att göra. Jag kan inte förstå att du inte är här längre, jag kan inte ta in det. Vi pratade om det här, så många gånger. Jag är så arg, jag är så ledsen, jag vet inte vad jag ska göra. Du var min bästa vän, under så lång tid, över allt annat. Jag är verkligen ledsen att jag inte kunde fixa eller ta bort din smärta. Jag ville verkligen det. Den snällaste finaste själen med demoner han aldrig förtjänade. Jag hoppas att du är okej nu. Vila”, skrev Ariana Grande på Instagram, en vecka efter Millers bortgång.

Beslutet – bryter förlovningen

Under sorgen hade Ariana Grande kanske hoppats få stöd från sin fästman Pete Davidson – men så blev det inte. Rykten om att Davidson inte kan hantera Grandes sorg över exet sprids. I oktober går paret ut med att de brutit sin förlovning, och de börjar snabbt täcka sina matchande tatueringar med andra motiv. 

Så står Ariana Grande själv igen, med 1,5 år av trauman som avlöst varandra i ryggen. Världsstjärnan väljer att fokusera på det kreativa, och den tredje november släpper hon  låten ”Thank u, next”, som blir en världssnackis. Efter allt hon gått igenom visar Ariana Grande att hon inte är bitter, och är redo att satsa på sig själv och sin mentala hälsa.