Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ariana Grande hedrar offren för terrordådet

Ariana Grande.Foto: JORDAN STRAUSS / AP TT NYHETSBYRÅN
Den 22 maj för exakt ett år sedan drabbades Manchester av en självmordsbombare. Terrordådet, som riktades mot en konsert med Ariana Grande, orsakade 22 dödsfall.Foto: EMILIO MORENATTI / AP TT NYHETSBYRÅN

22 människor dog vid terrordådet i Manchester.

I dag, exakt ett år senare, hedrar Ariana Grande, vars konsert var målet för självmordsattacken, de drabbade.

”Jag tänker på er alla i dag”, skriver artisten på Twitter.

Den 22 maj för exakt ett år sedan drabbades Manchester av en självmordsbombare. Terrordådet, som riktades mot en konsert med Ariana Grande, orsakade 22 dödsfall.

Så många som tio av offren hade ännu inte fyllt 20 och det yngsta offret var bara åtta år gammalt. Samtidigt skadades 120 personer.

 

LÄS MER: Så hyllades Grande av kändisarna i natt 

 

På Twitter sänder nu Ariana Grande sina tankar till de drabbade.

”Jag tänker på er alla i dag och alla dagar. Jag älskar er med hela mitt hjärta och jag sänder er allt ljus och all värme jag kan på den här tuffa dagen”, skriver artisten på Twitter.

Kort efter terrordådet, som skedde efter konserten, anordnade Ariana Grande en välgörenhetskonsert för att samla in pengar till offren för terrordådet. ”One love Manchester” hyllades av artisteliten.

”Strålande jobb Ariana Grande och de andra artisterna för mod och stöd. 'One love Manchester' visade hur kraftfull musik är" skriver programledaren Ryan Seacrest på Twitter.

Ariana Grande hyllades av artisteliten

Svenska stjärnan Zara Larsson skrev så här på Twitter:

”'One Love Manchester' är en sådan vacker konsert”.

Zara Larsson fick också frågan på Twitter om hon gråtit medan hon följt konserten, och svarade:

”74838483828483 gånger men också för att det här är en sådan vacker sak. Alla kommer samman”.

 

LÄS MER: Så hyllades Grande av kändisarna i natt 

 

Efter terrordådet skrev Ariana Grande ett långt och känslosamt inlägg på Facebook där hon berättade om sorgen.

”Mitt hjärta, mina böner och mina kondoleanser går till offren för attacken i Manchester och deras familjer. Det finns inget jag eller någon annan kan göra för att ta bort den smärta ni känner eller göra det lättare men jag sträcker ut min hand, mitt hjärta och allt jag kan göra till er om ni på något sätt vill ha hjälp”, skrev Ariana Grande och fortsatte:

”Det enda vi kan göra nu är att bestämma oss för hur vi ska låta det här påverka våra liv. Jag har tänkt mycket på mina fans och alla er andra konstant den här veckan och sättet ni har hanterat det här på och har inspirerat mig och gjort mig stoltare än ni någonsin kan ana. Vi kommer inte låta hatet segra”.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.