"Arga snickaren", mer känd som Anders Öfvergård."Arga snickaren", mer känd som Anders Öfvergård.
"Arga snickaren", mer känd som Anders Öfvergård.
Agneta Sjödin.Agneta Sjödin.
Agneta Sjödin.

Arga snickarens utbrott på Sjödin

Publicerad

"Arga snickaren"-Anders Öfvergård gör i fredagens "Fångarna på fortet" skäl för sitt namn.

Han stör sig på programledaren Agneta Sjödins stöttande ord, och får ett utbrott på henne.

– Ibland ska du vara tyst Agneta! Tyst nu Agneta, skriker han till henne, uppenbart arg och irriterad.

I kvällens "Fångarna på fortet" i TV4 står kampen mellan två generationer. Det ena laget består av sportjournalisten Patrick Ekwall, skidskytten Magdalena Forsberg och "Arga snickaren"-Anders Öfvergård. Deras motståndare i det andra laget består av deras egna barn: Wilma Ekwall, Olle Forsberg och Simon Öfvergård.

 

LÄS MER: Gundes otäcka olycka i "Fångarna på fortet" – som TV4 klippte bort

 

Det är sålunda erfarenhet mot ungdomlig styrka som ska avgöra kampen.

Men vägen till att hitta en segrare är lång och klurig, och bland annat ska Anders Öfvergård hinna med att få ett rejält utbrott på programledaren Agneta Sjödin, vars peppande ord hand inte alls uppskattar.

I en deltävling ska Anders Öfvergård balansera på en stång högt uppe i luften, och putta en stol framför sig innan han till slut i ett jättehopp ska fånga en trapets och hängandes i den trassla fram några siffror som hänger på en lapp.

Inledningsvis är han entusiastisk, trots fallhöjden. Och på en fråga från Agneta Sjödin om hur det känns, svarar han vänligt:

– Det känns bra, det kan ju inte hända nåt, säger han innan han startar, medveten om att han är fastspänd i en säkerhetssele.

Men den vänliga tonen ska snart bytas ut mot ren ilska.

Medan han balanserar ut på stången försöker Agneta Sjödin snällt att peppa och uppmuntra honom, med ord som "bra".

Men när hon ger honom tips, som att "du har bara en chans att fånga trapetsen", ilsknar "Arga snickaren" till.

– Ibland ska du vara tyst Agneta!

Lagkamraternas stöttande ord stör han sig inte på, men när Agneta Sjödin fortsätter att säga vänliga saker, brister det för honom, uppenbart irriterad över programledarens försök.

– TYST NU AGNETA, skriker Anders Öfvergård.

 

LÄS MER: Anna Book bryter ihop efter dotterns skräck i "Fångarna på fortet"

 

Efteråt förklarar han vad som skedde.

– När jag står där ute på stolen så börjar Agneta ropa "var försiktig, trilla inte nu". Och det är väl det sämsta man kan säga, suckar han.

Han drar en liknelse:

– Kommer det ett barn med en bricka med glas med saft i och jag säger "Tappa inte den", så gör de ju det direkt.

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag