Årets pristagare i Denniz Pop Awards

Publicerad

Avicii, Ash, Tove Lo och Salvatore Ganacci.

Så heter årets pristagare under Denniz Pop Awards.

På torsdagskvällen fick de ta emot sina utmärkelser på Berns i Stockholm.

Förra året förärades Eric Hasselqvist i kategorin The MVP (Most valuable person) och Swedish House Mafia tog emot The Grand Prize.

Nu är det klart vilka som belönas när Denniz Pop Awards delas ut för andra året. Avicii fortsätter succéerna genom att håva in ytterligare ett pris - den här gången The Grand Prize. Årets mest värdefulla person blev Ash.

Bland nykomlingarna heter årets artist Tove Lo och årets låtskrivare/producent Salvatore Ganacci.

Samband med gratiskonsert

På torsdagskvällen delades priserna ut på Berns i samband med en gratiskonsert, där bland annat Panda Da Panda, Urban Cone, Style of Eye och Nadia Nair spelade.

Juryn bestod av de framgångsrika producenterna Andreas Carlsson, Max Martin, Jörgen Elofsson, Jacob Schulze, Rami, John Amatiello, David Kreuger, Per Magnusson och Kristian Lundin.

När priserna för första gången delades ut förra året var det med syftet att hitta och uppmärksamma nya låtskrivare, producenter och artister. Allt i Denniz Pops anda.

Denniz Pop låg bakom hits med artister som Backstreet Boys, Ace of Bace, Britney Spears och E-type.

Hitta nya begåvningar

Men 1998 gick den legendariske låtskrivaren och producenten bort i magcancer.

Samtidigt som man arbetar för att hitta nya, unga begåvningar samlar man även in pengar till Denniz Pops minnesfond. På hemsidan skriver man att den startades för att främst samla in pengar till onkologiska kliniken Radiumhemmet på Karolinska universitetssjukhuset.

Bakom Denniz Pop Awards står personer som arbetade med Cherion, skivbolaget som Denniz Pop grundade, tidigare kolleger och hans familj och vänner. Producenter, artister och låtskrivare har också möjlighet att söka bidrag till sitt skapande genom Denniz Pop Awards.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag