Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Årets modesnackisar – fullträffarna och missarna

Lady Gaga gjorde en minnesvärd entré till Met-galan.Foto: JUSTIN LANE / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

År 2019 har varit fullt av minnesvärda kreationer. 

Expressens Elin Slättberg listar fullträffarna – och missarna. 

Årets fullträffar:

1. Lady Gaga på Met-galan

Foto: ABACA / STELLA PICTURES/ABACA
Foto: ABACA / STELLA PICTURES/ABACA
Foto: ABACA / STELLA PICTURES/ABACA
Foto: ABACA / STELLA PICTURES/ABACA

Artisten och skådespelaren Lady Gaga befäste sin position som drottningen av röda mattan och dramatiska entréer när hon på Met-galan i maj anlända i inte mindre än fyra olika dräkter – kompletta med tillbehör och medhjälpare. Hon började i en fuchsiafärgade klänning med ett gigantiskt släp. Sedan kom förvandlingen när det yttersta lagret skalades av och en asymmetrisk svart klänning. Efter detta fortsatte transformeringen och en tajt rosa klänning visade sig. Hela föreställningen slutade i att Lady Gaga klädde av sig ner till glittrande underkläder och ett par skyhöga svarta stövlar och bredde ut sig över trappan. Oförglömligt!

 

2. Kronprinsessan Victoria på Nobel

Foto: CLAUDIO BRESCIANI/TT / TT NYHETSBYRÅN

Kronprinsessan gjorde minst sagt ett stort intryck när hon dök upp under Nobelfesten i sin svartvita klänning med puffärm. Den asymmetriska nobelklänningen blev en riktig snackis bland modeexperterna och Victoria fullkomligt strålade i kreationen som skapats av Selam Fessahaye.

 

3. Trendsättaren Bianca Ingrosso

Foto: OLLE SPORRONG

Bianca Ingrosso har haft en stark position under modeåret 2019. Säga vad man vill om tv-profilen och företagaren men stil det har hon och under året har hon valt att satsa på många beiga, svarta och vita plagg och toner. Bianca är en stilförebild för många och influerar med sina kreationer. Den rosa klänningen hon bar på Kristallen-galan i augusti i år känns helt rätt i med sin ljusrosa ton och vackra drapering. Ingrosso satsade också på enarmat vilket har varit en stor trend under hösten.

 

4. Charlize Theron på Oscarsgalan

Foto: JORDAN STRAUSS / AP TT NYHETSBYRÅN

Hollywoodstjärnan Charlize Therons Oscarsklänning blev uppmärksammad av värdens modeskapare i sin fantastiska långklänning. Hon överraskade alla i det mörka håret och den dramatiska klänningen från Christian Dior Haute Couture med öppen rygg. Den nya hårfärgen passade bra mot den våriga, ljusblå långklänningen med hög halsringning. Riktigt Hollywoodglammigt.

 

 

Årets missar:

1. Min Kardashian på Met-galan

Foto: JUSTIN LANE / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Jag gillar personligen Kim Kardashians nakna wet-look som hon körde på Met-galan i maj. Effekterna med diamanterna fick det att se ut som att det droppade vatten från hennes kopp. Men klänningen blev minst en vattendelare och många hade åsikter om hennes väldigt markerade midja och folk var oroliga för att hennes organ tagit skada.  Senare berättade Kim att klänningen, som hon fick hjälp av tre personer att sätta på sig, var otroligt åtsittande och att hon inte kunde sitta ner under middagen. För att ta sig till galan fick en skåpbil fixas fram, så att hon skulle kunna stå upp hela resan. 

 

2. Maya Rudolph på Oscarsgalan

Foto: RICHARD SHOTWELL / AP TT NYHETSBYRÅN

Ibland blir det inte riktigt en fullträff på röda matten, som här på Oscarsgalan när skådespelaren Maya Rudolph dök upp i en lång, fladdrig klänning med blommor på. Och till råga på allt hade hon även hittat en märklig cape i matchande mönster. Det raka håret bryter av den romantiska looken lite men det här går tyvärr inte att rädda. Det blir inget för Oscarsgalan 2020.

 

3. Island scenkläder i Eurovision Song Contest

Foto: SEBASTIAN SCHEINER / AP TT NYHETSBYRÅN

I Eurovision behövs ju alla stilar för att det ska bli en bra show, men just Island hade tagit ut svängarna lite extra mycket. De BDSM-inspirerade kläderna fick många att reagera när de klev upp på scenen. 

 

4. Katy Perry på Met-galan

Foto: ANDREW MORALES/WWD/REX / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ TT NYHETSBYRÅN
Foto: HAHN LIONEL/ABACA / HAHN LIONEL/ABACA STELLA PICTURES

Just Met-galan är ju till för att Hollywoodeliten ska få ta ut svängarna extra mycket i klädväg vilket är kul! Men under årets gala så tog nog sångerskan Katy Perry i lite väl mycket. Under första halvan av galan kom hon som en stor kristallkrona – helt i sann Met-anda – men sedan svängde hon plötsligt om och blev en hamburgare med olika lager tillbehör. Det kändes som andra klädbytet blev ett klädbyte för mycket.

De klädde sig bäst på årets Nobelfest

Expressens experter satte betyg på gästerna.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.