Archie flög i tio timmar för att se The Killers: ”Förkrossad”

Här öppnar musikfestivalen – hundratusentals besökare.
Archie Backhouse är besviken över att inte kunna se The Killers och att bandet inte kunde hitta ett sätt att ta sig till Stockholm.
Foto: Instagram / Instagram
The Killers under en konsert i Sverige 2018.
Foto: ROB LOUD / LIVE NATION

18-årige Archie Backhouse flög i tio timmar ända från Dubai för att se The Killers på Lollapalooza i Stockholm.

Bara ett par timmar innan konserten ställde bandet in.

”Jag är förkrossad över att inte kunna se dem, speciellt efter att ha spenderat så mycket pengar på att flyga hit på grund av dem”, skriver han.

Ett av festivalen Lollapaloozas stora dragplåster The Killers ställde in sin spelning i sista sekund på fredagen. Bandet skulle ha spelat klockan 21 men bara ett par timmar innan meddelande festivalledningen att de inte kommer spela.

Anledningen är att deras flygplan har drabbats av ett mekaniskt problem och bandet därför är fast i Frankrike.

”Vi är verkligen ledsna för den här situationen och att vi inte kan spela i kväll men vi kommer att gottgöra er för det”, hälsar bandet på Lollapaloozas Instagram.

”Jag är förkrossad”

I kommentarsfältet har flera fans uttryckt sin besvikelse. En av dem är 18-årige Archie Backhouse som flög till Stockholm från Dubai bara för att se The Killers.

”Jag är förkrossad över att inte kunna se dem, speciellt efter att ha spenderat så mycket pengar på att flyga hit på grund av dem”, skriver han till Expressen på Instagram mitt under ersättaren Alessos konsert på Lollapalooza.

”Verkligen en besvikelse”

Archie bor i Abu Dhabi men flög till Stockholm från Dubai för att se det amerikanska bandet. Han berättar att han hade flugit var som helst för att se dem men valde Lollapalooza för att han då skulle få se fler artister.

”Om inte The Killers skulle spela här hade jag inte kommit. Det är verkligen en besvikelse. Jag menar, de hade säkerligen kunnat hitta ett sätt att komma hit även om det blir senare än deras ursprungliga tid, skriver han.

Expressen har sökt festivalledningen för Lollapalooza utan resultat.

Se mer: Zelenskyjs oväntade tal – på Englands största musikfestival


Presidenten talade på massiva festivalen i England • ”Ryssland har stulit vår fred”.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.