Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Arbogakvinnans vädjan till Joakim Lundell: ”Rejält med gåshud”

På Instagram visar Joakim Lundell upp brevet från Johanna Möller.
Foto: Joakim Lundell / Joakim Lundell
Joakim Lundell har bland annat producerat filmerna ”Feed” och ”Cancelled”.
Foto: OLLE SPORRONG
2017 dömdes Arbogakvinnan till livstid i fängelse.
Foto: ALEX LJUNGDAHL
Joakim Lundell berättar om brevet han fått.
Foto: Expressen TV

Arbogakvinnan vill se en filmatisering av sitt liv – och hon vill att Joakim Lundell är producent.

Det framgår i ett två sidor långt brev som Johanna Möller skickat till honom.

”Detta oväntade brev gav mig rejält med gåshud”, skriver Joakim Lundell på Instagram.

Den 21 augusti 2017 dömdes Johanna Möller, även känd som Arbogakvinnan, för mord på sin pappa, mordförsök på sin mamma och anstiftan till mord på sin exmake. Hon dömdes till livstids fängelse och hennes expojkvän Mohammad Rajabi, som utförde mordet på pappan, till 14 års fängelse. 

Ett år senare frikände hovrätten Möller för anstiftan till mord på maken, men hon fälldes för attacken mot föräldrarna och livstidsstraffet stod kvar.

Nu vill Johanna Möller, 48, se en filmatisering av sitt liv – och hon vill att Joakim Lundell, 37, är producent. Det framgår i ett brev som producenten tog emot på måndagen. 

På Instagram visar Joakim Lundell upp brevet med avsändare ”Johanna Möller”. 

”Detta oväntade brev gav mig rejält med gåshud, och inte på ett positivt sätt!”, skriver han. 

Anser sig vara oskyldigt dömd

Johanna Möller dömdes mot sitt nekande. I en eventuell film om hennes liv vill hon att det ska framgå att hon är, som hon menar, oskyldigt dömd. 

Att Joakim Lundell skulle producera en film om Arbogakvinnan menar han själv är otänkbart. 

– Det var lite obehagligt. Jag vill väl inte att livstidsdömda fångar ligger och tänker på mig i cellen. Det är kanske inte vad jag önskar mest av allting, säger han till Expressen.

Han berättar att brevet innehöll ”många superlativ” om hans arbete hittills och förklarar att han så klart blir glad när folk uppskattar det han gör, men dömda mördare står inte högst på listan över de han vill hyllas av. 

Han kommer inte att svara på Johanna Möllers brev.

– Jag har barn och familj och sånt och jag vill inte involvera mig i sånt där. Det kommer inte komma något gott ur det över huvudtaget, konstaterar Joakim Lundell. 

Johanna Möller och Arbogafallet

Johanna Möller har dömts till livstids fängelse av tingsrätten i Sverige för mord, anstiftan till mord och mordförsök i det spektakulära Arbogafallet.


Fallet började 2016 när en man hittades död och hans fru svårt skadad i en sommarstuga utanför Arboga. Johanna Möller, deras dotter, greps tillsammans med sin pojkvän Mohammad Rajabi som misstänkta för mord och mordförsök.


Efter utredningen inletts blev Johanna Möller även misstänkt för mordet på sin make som påträffades död vid sommarstugan ett år tidigare. Dödsfallet hade tidigare klassats som en olyckshändelse. Han påträffades avliden i vattnet.


Under rättegången framkom flera olika versioner av händelserna, inklusive anklagelser om att Möller uppmanat till mord på sin make och erbjudit pengar för att döda honom.


Tingsrätten dömde Johanna Möller till livstids fängelse för inblandning i mord och mordförsök på sina föräldrar. Hon ska ha uppmanat pojkvännen att döda föräldrarna, kört honom till platsen och gett honom mordvapnet. 


Även om exakta omständigheter kring makens död inte kunde fastställas, dömdes hon även för anstiftan till detta mord. Domen överklagades till Svea hovrätt och i februari 2018 frikändes hon från detta. 


Grundkälla: Aftonbladet


Sammanfattningen är gjord med hjälp av OpenAI:s ChatGPT-verktyg och kvalitetsgranskad av en redaktör.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.