”Antys” kritik mot TV4 – ångrar sin medverkan

Deltagaren syns med nazistsymboler och högerextrema tatueringar
Antonia ”Anty” Johnson är kritisk till hur hon har framställts i ”Big brother”.
Foto: JAKOB DAHLSTRÖM / TV4
Hon menar nu att TV4 framställt henne som en mobbare.
Foto: TV4
Hon ångrar nu sin medverkan.
Foto: TV4

Antonia ”Anty” Johnson var den första som röstades ut ur ”Big brother” – och på utsidan fick hon ta del av hatet mot henne.

Hon menar att TV4 som har framställt henne som en mobbare och ångrar sin medverkan.

– Jag har kommit ut till en hatstorm, säger hon till Aftonbladet.

Antonia ”Anty” Johnson åkte ut ur ”Big brother”-huset i måndags. Hon hängde löst tillsammans med Lisa Engh tittarna valde att rädda kvar Engh.

Antonia Johnson, 28, är en känd Youtuber och influencer med 200 000 prenumeranter på sin Youtube-kanal ”Anty”. Men under programmets gång menar flera tittare att de har fått en annan bild av henne. På programmets Instagram har flera kommenterat att Antonia Johnson är en mobbare. 

Antonia Johnson kritiserar TV4 och menar att de har klippt programmet för att framhäva drama.

– Jag har kommit ut till en hatstorm. Jag har uppmålats som en mobbare inne i huset, vilket jag inte var beredd på, säger hon till Aftonbladet.


Ångrar att hon var med

Hon säger även att hon ångrar sin medverkan i programmet. Hon trodde att det skulle vara annorlunda än andra dokusåpor, men blev besviken.

– Lovorden var väldigt höga och att det skulle vara någonting annat än den reality som redan har sänts i svensk tv, säger hon till Aftonbladet och fortsätter:

– Om jag hade vetat att det skulle bli så här hade jag nog aldrig gått in i huset, säger hon.

Antonia Johson är även kritisk till hur ”Big brother” har skött kommentarerna på sin Instagram. Efter att hon åkte ut dröjde det innan TV4 släppte intervjun med Antonia Johnson utanför huset. Många trodde att TV4 gjorde det för att skydda henne och på Instagram kommenterades saker som: ”Hon bröt ihop säkert och har nu betalat de för att inte lägga ut det”.

”Nu får det räcka Big brother Sverige. Kan ni svara på dessa kommentarer innan folk fortsätter den här häxjakten. Såklart att även detta ska få gå över gränsen”, skrev Antonia Johnson på sin Instagram story.


TV4: ”Har en dialog med TV4”

”Big brother”-produktionen skriver på sin Instagram att de har tagit bort kommentarer som strider mot deras policy och att intervjun inte lades upp direkt på grund av interna problem.

”Vi har en dialog med Antonia om hennes synpunkter och med hänsyn till den avstår vi att kommentera detta utöver vad vi redan gjort i andra medier”, skriver Joel Bendrik, exekutiv producent för programmet i ett mejl.

Antonia Johnson är den första som röstats ut ur programmet. Innan henne var Kim Kamal och Isabel Pereira tvungna att lämna programmet efter att ha pratat nedvärderande om judar. Patrik ”Patzy” Svensson lämnade ”Big brother” på grund av sjukdom och Jessica Pamlin valde att lämna då hon inte trivdes i huset.

Expressen har sökt Antonia Johnson.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.