Anton Ewalds mörka period – nu ändrar han sitt namn

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Artisten Anton Ewald är tillbaka efter att ha gått igenom en mörk och jobbig period.
Foto: TV4
Anton Ewald deltog i Melodifestivalen 2014.
Foto: SVEN LINDWALL

Artisten Anton Ewald  är tillbaka.

I "Nyhetsmorgon" i TV4 berättar han att han nyligen gått igenom en mörk och jobbig period - men nu fått en nystart i livet.

– Jag var extremt ledsen ett tag, och bara kände att "jag har inte musiken", berättar han.

Nu väljer han även att ändra sitt artistnamn – till att bara kallas Anton.

Anton Ewald, 23, upptäcktes redan som 14-åring och kom med i gruppen Bounce som koreograf och dansare.

Han har deltagit i Melodifestivalen flera gånger, både som dansare och som artist. 

2013 deltog han med låten "Begging" som slutade på fjärde plats i finalen. I Melodifestivalen 2014 slutade han på tionde plats med låten "Natural".

Men sedan blev det ganska tyst kring honom.


LÄS MER: Här gifter sig Anton Ewald med Victoria


I TV4:s "Nyhetsmorgon" berättar han på söndagen att han gått igenom en mörk period, men att han nu är tillbaka. Som en del av det har han strukit sitt efternamn, och använder nu bara Anton som artistnamn.

– Jag vill att publiken och fansen ska lära känna mig för första gången, som den jag är. Det känns som en nystart att kalla sig Anton. Det är jag, säger han, och förklarar:

– För första gånger är det jag som skapar, skriver och producerar musiken och ger en del av mig själv. Det är svårt när någon annan skrivit en låt. Då ger man en del av dem, via mig. 

Hans livskris inleddes i samband med att han besökte USA för några år sedan för att få skivkontrakt. Han berättar att det rådde en hype kring honom.

– Där träffade jag olika skivbolag och alla runtom kring mig sa att ”Det här kommer att gå bra”, ”Du kommer att bli signad”, ”Allt är fantastiskt”, det var fest. Men så blev det inte riktigt, berättar Anton Ewald.

– Jag träffade en massa skivbolag och alla var överens att jag hade det man ska ha som pop-kille, som looken, dansen, allt var ”amazing”.  Men alla sa också: ”Du har inte musiken”, fortsätter han.

Anton Ewald utan skivkontrakt

Det slutade med att han blev utan skivkontrakt - vilket tog honom hårt.

– Jag hade trott på alla som sa att jag skulle bli signad, men jag hörde orden i huvudet ”du har inte musiken, du har inte musiken”.

– Jag var extremt ledsen ett ta.

Bakom sig har han också en dom för ringa knarkbrott, för att ha använt kokain och marijuana. Det slutade med böter.


LÄS MER: Anton Ewald har dömts för knarkbrott


I april 2015 berättade han i "Nyhetsmorgon" om händelsen.

Inför en spelning i studion två månader tidigare tog han drogerna.

– Jag skäms över det som hände och jag ångrar mig, sa han då i "Nyhetsmorgon" och fortsatte berätta om när han åkte fast.

– Någon timme senare kom polisen efter att en granne klagat över hög musik. Då blev vi visiterade, det blev kissprov och förhör. Det var en otroligt förnedrande process.

Nu berättar han att han senare fick en nytändning, och tog sig ur sin kris. Han bestämde sig för att bli bättre på det han gjorde - och lära sig skriva egna, bättre låtar.


LÄS MER: Anton Ewalds kärlekshyllning till fästmön 


– Jag har bara nördat i studion i snart fyra år och bara utvecklats som låtskrivare och producent. Det lät jättedåligt de två första åren, helt fruktansvärt, men nu så har jag kommit till en plats där jag förstår musiken, säger han.

– Jag har slitit hårt, har suttit varenda dag och natt i fyra år för att få sjunga min nya singel, säger han om sin comeback.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.