Anton Ewald tog kokain: Jag skäms

Publicerad

Anton Ewald, 21, kommer att dömas för ringa narkotikabrott.

I "Nyhetsmorgon" i TV4 valde schlagerstjärnan att själv berätta att han inför en spelning i studion för två månader sedan tog både kokain och marijuana.

– Jag skäms över det som hände och jag ångrar mig, säger han i Nyhetsmorgon.

Anton Ewald höll på att spela in ny musik i studion när polisen plötsligt kom.

Då hade ungdomsstjärnan tagit både kokain och marijuana.

Nu berättar Anton Ewald själv om vad som hände den kvällen för två månader sedan och som nu kommer att resultera i en dom på ringa narkotikabrott.

– Jag skulle in i studion och vara kreativ och körde i mig både kokain och marijuana, berättar han själv i "Nyhetsmorgon" i TV4.

Fick lämna kissprov

– Någon timme senare kom polisen efter att en granne klagat över hög musik. Då blev vi visiterade, det blev kissprov och förhör. Det var en otroligt förnedrande process.

Men det var inget mot när han sedan skulle ringa sina föräldrar.

– Jag fick ångest när polisen kom, men jag har aldrig haft sådan ångest som när jag skulle ringa mamma och pappa. Jag var helt förstörd, säger Anton Ewald.

Vill lämna det bakom sig

I Nyhetsmorgon i TV4 valde stjärnan att själv berätta att han inför en spelning i studion för två månader sedan tog både kokain och marijuana. Foto: TV4I Nyhetsmorgon i TV4 valde stjärnan att själv berätta att han inför en spelning i studion för två månader sedan tog både kokain och marijuana. Foto: TV4
I Nyhetsmorgon i TV4 valde stjärnan att själv berätta att han inför en spelning i studion för två månader sedan tog både kokain och marijuana. Foto: TV4
Via Instagram förklarar Anton Ewald känslorna vidare och stöttas av fansen.Via Instagram förklarar Anton Ewald känslorna vidare och stöttas av fansen.
Via Instagram förklarar Anton Ewald känslorna vidare och stöttas av fansen.
Anton Ewald var med i Melodifestivalen 2014 med låten Foto: Robert EklundAnton Ewald var med i Melodifestivalen 2014 med låten Foto: Robert Eklund
Anton Ewald var med i Melodifestivalen 2014 med låten  Foto: Robert Eklund

Han har erkänt brottet och nu väntar med största sannolikhet böter.

Anton Ewald är en förebild för många unga. Just därför ville han själv gå ut och berätta om vad som har hänt.

– Jag som förebild vill kunna säga att jag har gjort det här misstaget, det var skitdumt. Men det har hänt, och mitt tips till alla, använd inte droger.

I dag mår Anton Ewald dåligt. Han har sömnsvårigheter och ångest.

– Det är så otroligt onödigt. Så dåligt som jag mår nu tror jag inte någon vill må. Jag skäms över det som hände och jag ångrar mig. Men jag vill lämna det bakom mig.

Han berättar att han aldrig använt kokain tidigare, men testat marijuana för många år sedan.

– Jag har alltid tagit avstånd från droger. Men i musikbranschen är det här vardagsmat. Man ser olika typer av droger varje dag, till slut vet man inte vad som är rätt och fel.

Släpper ny singel

Via Instagram förklarar Anton Ewald känslorna vidare.

"Jag valde att berätta om detta offentligt eftersom att jag vill att ni ska få höra det från mig personligen. Jag ångrar det jag gjorde den kvällen och det var ett stort misstag", skriver Ewald via Instagram och fortsätter.

”Jag har djup ångest och jag skäms otroligt för det val jag gjorde, främst för att jag har gjort personer i min närvaro besvikna på mig."

Anton Ewald har varit med i Melodifestivalen två gånger. 2013 gick han till final med låten "Begging" och året därpå tävlade han också i final med låten "Natural."

Anton Ewald släpper en ny singel i slutet av april.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag