Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Anton Ewald har dömts för knarkbrott

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Schlagerartisten döms till 30 dagsböter, 5 700 kronor, för ringa narkotikabrott.
Foto: Sven Lindwall
Foto: Sven Lindwall

Anton Ewald döms för ringa narkotikabrott.

Han har erkänt att han brukat kokain och marijuana.

Påföljden blir 30 dagsböter på totalt 5 700 kronor.

"Anton accepterar självklart domen och vill nu lägga detta bakom sig", skriver managern Magnus Enbacka i ett sms.

I "Nyhetsmorgon" i TV4 i måndags valde schlagerstjärnan Anton Ewald, 21, att själv berätta att han inför en spelning i studion för två månader sedan tog både kokain och marijuana.

– Jag skäms över det som hände och jag ångrar mig, sa han då i "Nyhetsmorgon" och fortsatte berätta om händelsen för två månader sedan, då han åkte fast med både marijuana och kokain i kroppen.

– Någon timme senare kom polisen efter att en granne klagat över hög musik. Då blev vi visiterade, det blev kissprov och förhör. Det var en otroligt förnedrande process.

Döms för ringa narkotikabrott

Nu har schlagerstjärnan fått sitt straff.

Han har erkänt och under onsdagen kom strafföreläggandet, som Aftonbladet först kunde berätta. Anton Ewald döms till 30 dagsböter, totalt 5 700 kronor, för ringa narkotikabrott.

Han ska också betala 500 kronor till Brottsofferfonden.

"Anton accepterar självklart domen och vill nu lägga detta bakom sig. Om detta kommer att påverka Antons framtida karriär i USA får tiden utvisa", skriver Anton Ewalds manager Magnus Enbacka i ett sms till Expressen.


LÄS MER: Anton Ewald tog kokain: "Jag skäms".


Artisten berättade i Nyhetsmorgon om det jobbiga samtalet han var tvungen att ringa till sina föräldrar.

– Jag fick ångest när polisen kom, men jag har aldrig haft sådan ångest som när jag skulle ringa mamma och pappa. Jag var helt förstörd, fortsatte Anton Ewald. 

Anton Ewald är en förebild för många unga. Just därför ville han själv gå ut och berätta om vad som har hänt. 


LÄS MER: Anton Ewald får hjälp efter knarkbrottet.


Målet var att förekomma att strafföreläggandet blev en offentlig handling, och på så vis undvika rubriker som man inte har kontroll över.

– Jag som förebild vill kunna säga att jag har gjort det här misstaget, det var skitdumt. Men det har hänt, och mitt tips till alla, använd inte droger. Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.