Äntligen sol! Så fixar du snyggaste brännan

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Kosttillskott "Pro tan+" från Beyond wishes, 399 kronor/ 60 kapslar.
Återfuktande hudkräm "Strawberry body butter" från The Body shop, 175 kronor.
Skrubba med "Desert salt mineral crystals" från Kalahari, 298 kronor.
"Soleil Identité" ger en gradvis brun-utan-sol färg med en kombination av DHA och Erythruloser. Från Chanel, 400 kronor.
"Gradual bronzer moisturiser" ger naturlig färg. Från Hawaiian tropic, 95 kronor.
"Self tan bronzing spray" i sprayform som gör det lättare att få ett jämnt lager. Från Saint Tropez, 325 kronor.
Foto: Liquid Image
"Sun vivo face spf 50" fungerar även bra som dagkräm på sommaren under den vanliga makeupen. Från Biotherm, 315 kronor.
"Nivea sun pure & sensitive sun spray spf 30", 135 kronor, skyddar den känsliga huden.
"Natural sunscreen spf 30" mineralpuder med spf 30 som borstas på under dagen. Från BareMinerals, 660 kronor.
"Génifique après- sôleil" svalkande after­­sun-spray från Lancôme, 390 kronor.
"Silky bronze sooting after sun emulsion" aftersunkräm som både vårdar och stärker den nysolade huden samtidigt som den jämnar till den bruna färgen med en bronzer. Från Sensai by Kanebo, 545 kronor.
"Honey bronze shimmering dry oil" för solkysst hy. Från The Body Shop, 245 kronor.
Foto: David Parfitt
"Mineral powder matte bronzer" ger naturlig effekt. Från Idun minerals, 349 kronor.
1 / 14

Senaste soltrenden handlar om planering.

Förbered huden redan innan solning, skydda den under solning och vårda den efteråt.

Då blir brännan både säker och hållbar!

1 Ät en regnbågsdiet

Ät så hälsosamt och färgstarkt som möjligt och försök få i dig mängder med gula, gröna, orange och röda grönsaker varje dag.

Färgpigmenten, som finns i bland annat färgstarka grönsaker, sägs forma ett parasoll kring hudcellerna för att ge ett inre skydd.


2 Bättra på naturen!

Innan solning är det bra att höja nivåerna av C- och E-vitamin i cellerna. Det stärker huden och sägs minska risken för skadlig bränna. Kosttillskott och vitaminer stärker huden inifrån och ut och bättrar på melaninproduktionen (hudens eget pigment). Ett kosttillskott med antioxidantvitaminerna C och E samt betakaroten som bland annat finns i morötter.


3 Peela och smörj in dig!

Skrubba huden med en skrubbvante eller peelingkräm, över hela kroppen, som tar bort döda hudceller. Ta i lite extra på armbågar, axlar och knän. Efter en peeling är det viktigt att återfukta huden. Använd gärna en fuktgivande kroppslotion med antioxidanter så huden blir jämnt återfuktad. Saltkristaller som slipar bort döda hudceller, stimulerar blodcirkulationen och gör huden mjuk. Använd gärna ett par gånger i veckan tillsammans med vatten och massera huden med cirkelrörelser ett par minuter innan du duschar av dig.


4 Snygg fuskbränna!

Brun-utan-solkrämer och sprayer är ett snabbt sätt att få fin färg utan att tillbringa en minut i solen. Ett tips är att börja solsemestern med lite fuskfärg. Då minskar du pressen att snabbt bli brun med risken att få farliga brännskador. Men låt dig bara inte luras av din nya bruna färg då det kan vara svårare att se den röda bränn- skadan på den fuskbruna huden.


5 Bränn dig inte!

Många vill ha en gyllenbrun snygg bränna men ingen vill få solskador. I dag är hudcancer den snabbast ökande cancerformen så det gäller att sola med försiktighet. Bäst är att undvika att vara i direkt solljus mitt på dagen mellan 11.00-15.00. Då är UV-strålarna som starkast. Och du blir inte mindre brun för att du undviker att sola mitt på dagen. Snarare tvärtom. Den snyggaste brännan som sitter längst får du om du solar långsamt. Var inte heller rädd för att använda ett solskyddsmedel med hög solskyddsfaktor. Du blir brun ändå!


6 Behåll brännan längre!

Efter solning är den nysolade huden extra torr och flagnar lätt om man inte smörjer in den regel- bundet. Det finns specialprodukter som är anpassade för den nysolade huden men även en vanlig hudkräm med en rikare konsistens passar bra. Det viktigaste är att man smörjer huden ofta, ju oftare desto bättre.


7 Bronza med puder och olja

Snabbaste brunknepet heter Solpuder. Med några snabba svep över kindben och panna får ansiktet ett solkysst utseende. Solpuder finns både med och utan glitter och i olika rödtonade nyanser för att vara så lik äkta solbränna som möjligt. En bronzingolja är en återfuktande olja som förhöjer den egna solbrännan och ger den solbruna huden lite extra lyster och skimmer. Perfekt att använda på bara armar och i urringningen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.