”Antikrundan” tvingas ställa in – flyttar turnén

”Antikrundan” tvingas ställa in sin inspelningsturné i sommar, till följd av coronapandemin.
Foto: SVT
Knut Knutson, Anne Lundberg och Rickard Thunér.
Foto: STINA STJERNKVIST/SVT / SVT
På grund av coronavirusets spridning i Sverige tvingas produktionen nu ställa in sin sedvanliga inspelningsturné runtom i landet i sommar.
Foto: MAGNUS LIAM KARLSSON / SVT

”Antikrundan” tvingas ställa in sin inspelningsturné i sommar, till följd av coronapandemin.

Producenten Pernilla Månsson Colt konstaterar i ett pressmeddelande att de flyttar den planerade turnén till nästa år.

– Med tanke på osäkerheten kring den pågående coronapandemin och hur det kommer att se ut i augusti och september, känns det inte realistiskt, säger hon.

Det blir inget vanligt ”Antikrundan” i år. På grund av coronavirusets spridning i Sverige tvingas produktionen nu ställa in sin sedvanliga inspelningsturné runtom i landet i sommar.

– Vi har nu fattat det tunga beslutet att ställa in årets inspelningsturné. Med tanke på osäkerheten kring den pågående coronapandemin och hur det kommer att se ut i augusti och september, känns det inte realistiskt längre att planera för en vanlig turné med så många besökare på en relativt liten yta. Vi flyttar hela den planerade inspelningsturnén till 2021 i stället, säger producenten Pernilla Månsson Colt.

Jobbar för en säsong av Antikrundan

Produktionen försöker nu lyckas få ihop ett alternativ till den vanliga inspelningen, för att det ska bli en säsong av ”Antikrundan” i tv ändå – men vet inte riktigt hur det ska gå till.

- Vi kommer att göra vårt yttersta för att våra tittare i vinter ändå ska få uppleva den värme, glädje och kunskap som vi vant oss vid i serien, och kanske kan vi berätta fler historier om hur det gick sen, säger producenten Pernilla Månsson Colt.

Månsson Colt gör också en efterlysning hos de som har varit med i ”Antikrundan” tidigare och fått sina ägodelar värderade, och ber dem höra av sig till programmet.

– Så nu efterlyser vi besökare som varit med på Antikrundan med ett föremål och som vill berätta vad som hände sen? Kanske fick det flytta in från garaget, eller såldes det? Eller fick föremålet en större plats i hjärtat efter värderingen hos oss.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.