Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Antikrundan-experten Lars-Yngve Johansson död

Lars-Yngve Johansson
Foto: SVT
Lars-Yngve Johansson
Foto: Youtube
Lars-Yngve Johansson
Foto: Youtube.
Lars-Yngve Johansson och Anne Lundberg.
Foto: SVERIGES TELEVISION AB
Bo Knutsson.
Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG

"Antikrundans" expert Lars-Yngve Johansson har gått bort efter en tids sjukdom, 77 år gammal.

Nära vännen Bo Knutsson, som också är expert i "Antikrundan", berättar om vännens sista tid.

– Jag kan säga att under sin sjukdomstid var han i alla fall aldrig ensam. Han hade dagligen besök av vänner, säger Bo Knutsson.

Lars-Yngve Johansson, expert i det folkkära programmet "Antikrundan" har gått bort, efter en tids sjukdom.

SVT-profilen blev 77 år gammal.

Hans bortgång bekräftades först på "Antikrundans" officiella Facebook-sida.

Lars-Yngve Johanssons nära vän, tillika kollega i "Antikrundan", Bo Knutsson berättar att Johansson var oerhört omtyckt bland vänner och kolleger. 

– Lars-Yngve var en väldigt färgstark figur som hade bestämda åsikter om allting. Han var väldigt rak och oerhört omtyckt av både kolleger och kunder. Det svärmade av damer i hans butik som var där och tittade på smycken, som han byggde upp långa vänskapsrelationer med, säger han och fortsätter:

– Han var öppenhjärtig och rak. Han både kritiserade och berömde på samma raka sätt, oavsett om han var serverad på krogen eller hade gjort en affär med någon. Han var en färgklick på alla sätt. 

Bo Knutsson berättar att Lars-Yngve Johansson hade en stor vänskapskrets som fanns vid hans sida under sjukdomstiden. 

– Jag kan säga att under sin sjukdomstid var han i alla fall aldrig ensam. Han hade dagligen besök av vänner. 


https://www.facebook.com/antikrundanSVT/photos/a.387435481388379.1073741829.387291594736101/1326638747468043/?type=3&theater

Lars-Yngve Johansson var expert i Antikrundan från 1999, och specialiserade sig på smycken, silver och ljuskronor. Johansson var utbildad guld- och silversmed.

Pernilla Månsson Colt: "Ett jättestort tomrum"

Antikrundans programledare Anne Lundberg minns Lars-Yngve Johansson som en fin människa med mycket humor.

– Han var en fantastiskt fin människa. Han hade humor och han var kunnig. Han var utbildad silver- och guldsmed och en av dem i landet som kunde absolut mest om silver och smycken. Dessutom var han en ganska stark karaktär i rutan och jättebra på att ta folk, och dela med sig av sin kunskap, säger hon och fortsätter:

– Vi kom varandra ganska nära under den här resan och han hade jättemycket humor. Han älskade att umgås med folk, att berätta historier och han var en väldigt uppskattad expert bland tv-medarbetarna och de andra experterna. Han gillade livets goda, han rökte, gillade god mat och goda viner. Han gillade livets goda och njöt till fullo. 

Pernilla Månsson Colt, producent för SVT:s "Antikrundan", berättar att Lars-Yngve Johansson kommer lämna ett stort tomrum efter sig i programmet. 

– Det är så klart jättesorgligt och tråkigt. Han hade varit sjuk en tid, men det gick ändå förhållandevis fort på slutet och jag trodde inte att han var så dålig. Han kommer vara saknad i programmet. Han har varit en av profilerna i 20 år, så det är ett jättestort tomrum han lämnar efter sig. En oerhört skön person. Jag minns honom bara med glädje. Han var kvick i truten och bra på att ta folk. Det kommer bli tomt efter honom, säger Pernilla Månsson Colt. 


LÄS MER: Här är Antikrundans experter 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.