Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Ansofie dog kort efter TV4-inspelningen

I kvällens avsnitt av "Bygglov" medverkar familjen Granlund i Ockelbo. Men efter inspelningen i somras har mamman Ansofie avlidit i sviterna av cancer.

Foto: Martin Wanngard

Ansofie gick bort i cancer för bara några veckor sedan.

Foto: Privat

I kvällens avsnitt av "Bygglov" medverkar familjen Granlund i Ockelbo.

Men efter inspelningen i somras har mamman Ansofie dött i sviterna av cancer.

Nu har familjen skrivit ett öppet brev till tittarna.

– Det är en fruktansvärd tragisk händelse. Men vi pratade med familjen och de tyckte att avsnittet skulle sändas, säger programmets producent Chrille Andersson.

Familjens öppna brev

Ansofie förlorade till slut kampen mot cancern. Med sitt stora hjärta satte hon alltid familjen i centrum och med stor passion för barn, sina egna och andras, har hon gjort skillnad för många genom åren på ett både privat och professionellt plan.

Att bli 100 % frisk från en obotlig cancer var Ansofies mål och den väg hon valde. Med en enorm beslutsamhet att kämpa och aldrig ge upp har hon sedan sjukdomsbeskedet 2011 dagligen kämpat för att besegra sjukdomen med var dag väl planerad och genomtänkt.

Genom öppenhet om sin situation, sitt enorma fokus att kämpa och sin positiva inställning har hon inspirerat och gjort intryck i många människors liv under sin resa där hon även med en obeskrivlig generositet kontinuerligt bidragit till både Fighterhjälpen och Cancerfondens arbete.

Ansofie, du är i ljust minne bevarad.

/Familjen Granlund

I kvällens avsnitt besöker programledarna Matte Carlsson, Lotta Lindgren och Willy Björkman en familj i Ockelbo.

Avsnittet spelades in i somras och då hade mamman i familjen, Ansofie, redan levt med cancer under en längre tid.

– Vi pratade om hennes kamp i programmet i och med att sjukdomen har varit en sådan stor del av hennes och hennes familjs liv. Så det var ofrånkomligt, säger Chrille Andersson.

Familjen ville att programmet skulle sändas

För några veckor sedan gick Ansofie bort i cancer. Familjen kontaktade TV4 för att berätta om den tragiska händelsen. Kanalen tog då ställning till om de skulle sända programmet eller inte.

– Det var så klart den första frågan som kom upp när familjen berättade för oss. Det var väldigt viktigt för oss att känna av vad familjen ville och det tog vi stor hänsyn till, säger Chrille Andersson.

Det slutade med att familjen bestämde sig för att programmet skulle sändas som tänkt, samtidigt som de önskade att få publicera ett öppet brev på TV4:s hemsida.

– De hade inget problem med att det skulle sändas. De hade bara ett önskemål att få lägga ut den här texten som de har skrivit, som en minnestext. Och det är klart att de får göra det, säger Chrille Andersson.

Kommer berätta för tittarna

TV4 kommer att visa en skylt i slutet av programmet som förklarar att Ansofie har gått bort efter inspelningen.

– Vi kände att det var rätt sätt att göra det på, säger producenten.

Expressen har varit i kontakt med familjen via TV4, som avböjt att kommentera ytterligare.

Familjen har gett tillåtelse att publicera deras öppna brev i sin helhet. Du kan läsa det nedan.

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.