I kvällens avsnitt av "Bygglov" medverkar familjen Granlund i Ockelbo. Men efter inspelningen i somras har mamman Ansofie avlidit i sviterna av cancer. Foto: Martin WanngardI kvällens avsnitt av "Bygglov" medverkar familjen Granlund i Ockelbo. Men efter inspelningen i somras har mamman Ansofie avlidit i sviterna av cancer. Foto: Martin Wanngard

I kvällens avsnitt av "Bygglov" medverkar familjen Granlund i Ockelbo. Men efter inspelningen i somras har mamman Ansofie avlidit i sviterna av cancer.

 Foto: Martin Wanngard
Ansofie gick bort i cancer för bara några veckor sedan. Foto: PrivatAnsofie gick bort i cancer för bara några veckor sedan. Foto: Privat

Ansofie gick bort i cancer för bara några veckor sedan.

 Foto: Privat

Ansofie dog kort efter TV4-inspelningen

Publicerad

I kvällens avsnitt av "Bygglov" medverkar familjen Granlund i Ockelbo.

Men efter inspelningen i somras har mamman Ansofie dött i sviterna av cancer.

Nu har familjen skrivit ett öppet brev till tittarna.

– Det är en fruktansvärd tragisk händelse. Men vi pratade med familjen och de tyckte att avsnittet skulle sändas, säger programmets producent Chrille Andersson.

I kvällens avsnitt besöker programledarna Matte Carlsson, Lotta Lindgren och Willy Björkman en familj i Ockelbo.

Avsnittet spelades in i somras och då hade mamman i familjen, Ansofie, redan levt med cancer under en längre tid.

– Vi pratade om hennes kamp i programmet i och med att sjukdomen har varit en sådan stor del av hennes och hennes familjs liv. Så det var ofrånkomligt, säger Chrille Andersson.

Familjen ville att programmet skulle sändas

För några veckor sedan gick Ansofie bort i cancer. Familjen kontaktade TV4 för att berätta om den tragiska händelsen. Kanalen tog då ställning till om de skulle sända programmet eller inte.

– Det var så klart den första frågan som kom upp när familjen berättade för oss. Det var väldigt viktigt för oss att känna av vad familjen ville och det tog vi stor hänsyn till, säger Chrille Andersson.

Det slutade med att familjen bestämde sig för att programmet skulle sändas som tänkt, samtidigt som de önskade att få publicera ett öppet brev på TV4:s hemsida.

– De hade inget problem med att det skulle sändas. De hade bara ett önskemål att få lägga ut den här texten som de har skrivit, som en minnestext. Och det är klart att de får göra det, säger Chrille Andersson.

Kommer berätta för tittarna

TV4 kommer att visa en skylt i slutet av programmet som förklarar att Ansofie har gått bort efter inspelningen.

– Vi kände att det var rätt sätt att göra det på, säger producenten.

Expressen har varit i kontakt med familjen via TV4, som avböjt att kommentera ytterligare.

Familjen har gett tillåtelse att publicera deras öppna brev i sin helhet. Du kan läsa det nedan.

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag