Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

SVT:s hastiga åtgärd – ny deltagare stoppas från ”Mästarnas mästare”

SVT:s panikåtgärd – ny deltagare stoppas från ”Mästarnas mästare”
Anders Hedberg.
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Programledare Micke Leijnegard.
Foto: SVEN LINDWALL

BÅSTAD/STOCKHOLM. Efter att Jan Boklöv tvingades lämna ”Mästarnas mästare” på läkarens inrådan bara dagar före inspelningsstart kommer nu nästa besked – även hockeylegendaren Anders Hedberg, 69, stoppas mitt under pågående tävlingar. 

– Anders Hedberg tvingas lämna ”Mästarnas mästare” på grund av hälsoskäl. Läkare har upptäckt att han har för lite röda blodkroppar. Det här hände precis nu, säger Anders Wistbacka, exekutiv producent för SVT-programmet.

Ishockeyspelaren Anders Hedberg skulle varit med och tävlat i nya säsongen av ”Mästarnas mästare” – men stoppas nu från att delta i programmet.

Redan på den första inspelningsdagen fick Hedberg beskedet att han inte är vid tillräckligt god hälsa för att tävla.

– Anders Hedberg tvingas lämna ”Mästarnas mästare” på grund av hälsoskäl. Läkare har upptäckt att han har för lite röda blodkroppar. Det här hände precis nu, säger Anders Wistbacka exekutiv producent för ”Mästarnas mästare” och fortsätter:

– Säger läkare nej så sätter vi oss inte emot det, även om det så klart är väldigt tråkigt att Anders inte kan vara med. 

Wistbacka lämnade beskedet inför den andra deltävlingen att Anders Hedberg stoppas helt från att delta i ”Mästarnas mästare”. 

Ersättare oklar: Ingen lång ersättningslista

Vem som kommer ersätta Hedberg är i dagsläget oklart.

– Det är ännu inte klart vem som kommer att ersätta Anders Hedberg. Det är inte så att vi har en lång ersättningslista. Men vi jobbar så klart på en lösning och hoppas komma kunna lösa det så snart som möjligt, säger Wistbacka.

Efter de två bortfallen tvingas SVT nu göra om gruppindelningen. 

I första gruppen skulle egentligen Frida Östberg, Johan Olsson, Fredrik Lindström (som ersatte Boklöv) och Sanna Tidstrand och Anders Hedberg ha tävlat. 

Men efter två återbud inom loppet av ett dygn kastar SVT nu om i gruppindelningen. 

Och grupp ett består nu av: Frida Östberg, Johan Olsson, Sanna Tidstrand, och nya i första gruppen är Bengt Gustafsson och Johanna Larsson som flyttas från grupp två och börjar tävla tidigare än planerat. 

Det här är andra deltagarbortfallet på kort tid. Så sent som på torsdagen kom det besked om att Jan Boklöv stoppas från ”Mästarnas mästare”, efter ett läkarbesked. Han ersätts av skidskytten Fredrik Lindström.

Deltagarna i "Mästarnas mästare" – en ersättare saknas

Efter två avhopp, Jan Boklöv och Anders Hedberg, tvingades SVT att göra om gruppindelningen i ”Mästarnas mästare”. Och fortfarande saknas en deltagare. 

Grupp 1:

Frida Östberg, fotboll

Johan Olsson, längdskidor

Bengt Gustafsson, volleyboll

Sanna Tidstrand, speed ski

Johanna Larsson. tennis

Grupp 2: 

Therese Alshammar, simning 

Fredrik Lindström, skidskytte

Linnea Torstensson, handboll 

André Myhrer, alpint

Vakant

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.