Annloise Morén Foto: Kanal 5Annloise Morén Foto: Kanal 5
Annloise Morén Foto: Kanal 5
Annloise Morén Foto: Kanal 5Annloise Morén Foto: Kanal 5
Annloise Morén Foto: Kanal 5

Annloises man dog två månader efter diagnosen

Publicerad

Tvåbarnsmamman Annloise Morén förlorade sin man Jörgen 2014.

Pappa Jörgen avled bara månader efter att han fått sin cancerdiagnos – och sorgen har lamslagit den lilla familjen.

Annloise bryter ihop i ”Sofias änglar” när hon berättar om den tuffa tiden.

– Det har varit alldeles för övermäktigt för mig, säger Annloise i programmet.

2014 förändrades livet totalt för familjen Morén från Bureå i Skellefteå. Annloise Moréns make Jörgen hade fått besked om att han hade drabbats av cancer.

Sedan gick allt väldigt fort. Annloise och sönerna Kim och Cevin berättar om den tuffa tiden efter beskedet i Kanal 5-programmet ”Sofias änglar”.

Jörgen hade lidit av svåra ryggsmärtor. Men han försökte jobba vidare som vanligt – tills en dag då smärtan blev för stor och han blev liggande på golvet.

– Han låg här på golvet, då hade han så himla ont att jag ringde till ambulansen, säger Annloise i ”Sofias änglar”.

Det visade sig att han hade en stor cancertumör i ljumsken som man omedelbart började behandla. Annloise gråter när hon minns tillbaka till den traumatiska tiden i programmet.

– De satte in cellgifter, då krympte tumören och han började må bättre. Men sedan vände det – och den hade börjat sprida sig, säger Anneli.

 

LÄS MER: Mamman Annelie bryter ihop i tv

 

Annloise: ”Jag ska ta hand om våra barn”

Men cancern gick inte att bota och bara några månader efter diagnosen föll Jörgen i koma. Annloise berättar om hur hon och sönerna besökte Jörgen på sjukhuset – strax innan han avled.

– Jag viskade till honom: ”Släpp taget, jag ska ta hand om våra barn”.

 

LÄS MER: Yvonnes känslosamma möte med sina räddare

 

Sorgen efter Jörgen har lamslagit familjen. Annloise och Jörgen hann påbörja en renovering av huset – tanken var att hela familjen skulle sova på samma våning – men arbetet slutfördes aldrig. Annloise, Cevin och Kim har därför sovit på var sin våning samtidigt som renoveringen av flera rum bara är påbörjad.

– Det är jättejobbigt att vara på var sin våning. Man växer ifrån varandra, i stället för att kunna hålla ihop. Drömmen gick i krasch. Den dog och det har varit alldeles för övermäktigt för mig, säger Annloise i programmet.

Annloise får hjälp i ”Sofias änglar” med att renovera huset i Bureå.

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Max Sohl Stjernberg
Max Sohl Stjernberg

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag