Annika Ljungberg, känd från Rednex, kämpar för att bli frisk. Foto: Privat
Annika Ljungberg, känd från Rednex, kämpar för att bli frisk.  Foto: Privat

Annika Ljungberg har blodcancer: "Är stark"

Publicerad

Under de senaste veckorna har Annika Ljungberg svimmat och haft svåra smärtor.

På måndagen kom det tuffa beskedet – blodcancer.

– Även om det var ett jävligt tungt besked, så håller vi modet uppe, säger hennes make Jens Sylsjö.

Det började för ett par veckor sedan. Rednex-sångerskan Annika Ljungberg, 43, svimmade, mådde illa och hade väldigt ont i magen.

När hon kom till sjukhuset togs ett benmärgsprov för läkaren misstänkte att det kunde röra sig om kronisk leukemi.

Efter det var det bara att vänta på beskedet.

– Annika har haft svårt att sova under den här tiden. Det har varit mycket tankar som snurrar, säger hennes make Jens Sylsjö.

Bra och dåliga besked

I går eftermiddag fick hon telefonsamtalet från läkaren på Södersjukhuset i Stockholm. Det visade sig att det är som de befarat – blodcancer.

– De har hittat kromosomen som tyder på att det är cancer. När de tog benmärgsprovet förra tisdagen sa de att de inom en vecka kunde se vart det är på väg. Läkaren misstänkte kronisk myeloisk leukemi. Nu kom samtalet och odlingen tyder på att det är den här cancern, säger Jens Sylsjö.

Annika Ljungberg och Jens Sylsjö har förberett sig på att de kommer att få både bra och dåliga besked under den här tiden.

– Jag har läst mycket om det och vi har absolut varit beredda på vilket besked det än blir och vi kommer att ta det härifrån. Men självklart sitter det i huvudet i vilket fall, för Annika att "jag har cancer" säger Jens Sylsjö.

"En snällare variant"

Om en vecka kommer det definitiva beskedet på benmärgsprovet.

– Om det är kronisk myeloisk leukemi, så är det en snällare variant som man kan medicinera i resten av livet, med ständig återkoll. För 10-15 år sedan var det en helt annan prognos på den här typen av cancer, men nu kan man leva med den, säger han.

Redan nu i veckan ska Annika Ljungberg påbörja behandlingen. Det rör sig om starka mediciner.

– Det är inte cellgifter, men det är en stark medicin som gör att du kan få väldigt ont i magen, ledvärk, diarréer och illamående. Det är en jobbig process, säger han och fortsätter:

– Även om det var ett jävligt tungt besked, så håller vi modet uppe. Annika är en väldigt stark person.

"Underbart stöd"

Något som lyser upp under den tuffa tid Annika Ljungberg går igenom, är all värme som kommer från vänner och okända på Facebook.

– Hon har fått ett sådant underbart stöd från fantastiska människor. Folk kommer med tips, delar med sig av egna erfarenheter och uppmuntran. Hon känner ett otroligt stöd och ljus därifrån, säger Jens Sylsjö.

– Jag är så lycklig för att Jensa finns i mitt liv! Han gör allt och lite till för mig och tillsammans kommer vi kämpa för att jag blir frisk! Jag kommer aldrig att ge mig, skriver Annika Ljungberg på Facebook.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag