Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Annika Leone: Är det sant att ni inte skäms?

Fängslande? Magdalena och systern Hanna på omslaget av tidningen Café.
Ni kanske har lagt märke till att Magdalena Graaf är en av Expressens sommarkrönikörer. Hon är för det mesta väldigt bra. Hon skriver enkelt och rakt.
Men förra veckan fick hon mig att reagera på en sak, och det har med kändisjournalisten Daniel Nyhlén att göra.

FAKTA

Sköna listan
Leone listar kändisar som utmärkt sig mest.
1. PC Jersild
 
Den gamle författaren tycker att "skånska på tv borde dubbas". Vi har en tjej här på Expressen som heter Anna Fribergh, ibland undrar jag om hon pratar svenska för jag fattar ingenting. Det heter kaka, inte kauga.
2. Lili och Susie
Popsystrarna dök oväntat upp på Pride-festivalen och körde sina gamla hits som "Oh mama" och "Okey okey". Nu vill jag även se 1 i Melodifestivalen.
3. Krabban
Inget skaldjur har väl någonsin lyckats skapa en löpsedel? Med det gjorde den här lilla rackar-krabban när den bet Ernst Kirchsteigers finger blodigt i "Sommar med Ernst". Hihi.
4. Broder Daniel
På fredag gör de sin sista spelning tillsammans. Känns som vad som helst kan hända. Jag missar inte denna mini-historiska händelse på Way out west i Götet.
5. Rickard Palm
Jag har alltid gillat SVT:s nyhetsuppläsare Richard Palm - med eller utan mustasch. Att lite hår kan väcka sån uppmärksamhet är galet, tanter och gubbar.
6. Linda Sundblad
Japp, en knarkar och en annan får jobbet. Hoppas inte Linda Sundblad slarvar bort sitt nya jobb som programledare för "P3 Star", som Bråding gjorde.
7. KappAhl
De retuscherade bilderna till sin höstkampanj. Men modellen, Georgina Greenville, blir inte smalare, i stället fettar klädkedjan till henne eftersomde "inte ställer upp på de sjuka idealen". Bra!
8. Hoffmaestro
Det är svårt att inte vara sur till Hoffmaestro & Chraas musik. Testa - det är omöjligt, jag lovar.

Osköna listan
1. Andreas Nilsson

Det är klart att man får dra bög-skämt på Allsången, men det är ju kul om de är roliga.
Nilsson borde damma av sina skämt
2. Bromölla
En bakelse och en dansbana. Men döp om hela Bromölla till Sanna Nielsen-stad, vettja. Turisterna kommer att strömma dit. Säkert. Visst.
3. Kungabarnen
De borde ha varit på Pride-invigningen. Det är viktigare än att klippa band eller semestra.

Snart ger han ut en bok som ska avslöja skvaller och snaskigheter om kändisar och annat folk kring Stureplan.
Magdalenas första tanke var (som hon beskrev det): "Usch, tänk om jag är med... någon elak gliring om hur jag gruffat i mig gratismat med fingrarna vid någon biopremiär eller hånglat med Ingvar Oldsberg."
Och hon fortsätter med: "Jag och Hannah skäms inte för något vi gjort".
Hannah är hennes syster, om någon missat det, och även hon har nyligen börjat skriva för en tidning.
Jag tror säkert att systrarna Graaf har skött sig fint på kändisfester, så de behöver nog inte oroa sig för Nyhléns bok.
I stället var det det här med citatet "vi skäms inte för nåt vi gjort", som jag reagerade på. Eh? Du måste skämta, Magdalena. Tillåt mig påminna om följande händelser i Graaf-historien:
- Du och Hannah poserande tutte mot tutte på omslaget av en killtidning - de och andra incestuösa nakenbilder.
- Du och syrran i fångdräkter, med endast nummerremsor över brösten kombinerade med miner som får mig att tänka på såna där uppblåsbara dockor som säljs i sexbutiker.
Det är kanske något Magdalena och syrran är stolta över, men jag skäms fortfarande å deras vägnar. Och jag tror inte att de blonda syrrorna skulle ställa upp på liknande bilder i dag. Eller har jag fel?

Visst, vi har alla saker vi gjort som vi skäms över. Jag har till exempel hånglat med en kille min vänskapskrets skulle bitchslappa mig för, om de fick redan på vem det var.
Alla har vi pinsamma historier i bagaget. Skillnaden är bara att vissa väljer att göra dem offentligt och andra inte.

Här är i alla fall saker jag önskar att jag fått slippa bevittna:
Don Bennechi posera i kroppsstrumpa i Se & Hör, Victoria Silvstedt spela in tysk reklamfilm där hon suger på en korv, "Robinson"-Robban leka Viagra-man (blåmålad) i "Robinson-final", Sofia Wistam som visar lökarna på Pride-festival och så vidare, och så vidare...