Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Annica Englund tvingad till operation: ”Hittade klump”

Annica Englund till operation: "Hittade en klump i livmodern"
Annica Englund.Foto: Privat / Instagram
Annica Englund berättar på Instagram.Foto: Privat. / Instagram.
På torsdagen fick hon tid för operation.Foto: Annica Englund. / Instagram.

Influencern Annica Englund kamp för att bli gravid fortsätter.

Nyligen fick 30-åringen sitt tredje missfall.

Under torsdagsmorgonen opererades hon.

”De hittade en klump i livmodern som egentligen inte ska vara där,” skriver hon på Instagram.

Influencern Annica Englund, 30, och NHL-proffset Elias Lindholm, 25, kämpar för att bli gravida. På Instagram delar influencern med sig av parets kamp, som hittills inneburit tre missfall.

Under onsdagen besökte hon återigen sjukhuset efter att ha upplevt smärta i livmodern.

De hittade en klump i livmodern som egentligen inte ska vara där och de misstänker att det är den som gjort att det har kommit så mycket blod”, skriver Annica.

Senare samma kväll kunde hon lämna sjukhuset, men på torsdagsmorgonen delade hon en bild på Instagram stories där hon skrev att hon hade operationstid klockan 09.00.

På torsdagseftermiddagen kom beskedet att hon väckts från operationen och allt gått bra. Läkarna behövde suga ut blod från livmodern, men det var inte utomkvedshavandeskap, vilket hon befarat.

”Jag mår så mycket bättre nu, men jag får också smärtlindring. Jag måste komma tillbaka de kommande dagarna så de kan kolla mina hCG-nivåer”, skriver hon på Instagram.

”Svårt att inte tänka att ens kropp inte duger”

Att vara öppen med att ha svårt att bli gravid är något hon hoppas ska göra skillnad för alla som är i samma situation, berättade hon nyligen i en intervju med Expressen.

– Saker som jag går igenom finns det säkert tusen andra som också går igenom. Jag vill bara på något sätt normalisera att prata om det här, sa Englund då.

– Det är svårt att inte tänka att ens kropp inte duger för att den inte klarar av att göra någonting som ska vara så himla naturligt. Folk förväntar sig att det bara ska fungera och när det inte gör det känner man en sådan skam. I dagens samhälle jämför man sig så mycket med alla andra och så fort man träffar en partner är det inte ovanligt att barnfrågan kommer på tal, fortsatte hon.

Expressen har sökt Annica Englund.

Annicas egna ord efter missfallen: "Mer medvetenhet"
https://www.instagram.com/p/CHxyVkKl3Jy/https://www.instagram.com/p/CHvG10al9pd/

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.