Anni-Frid Lyngstad berättar om nya livet

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Anni-Frid Lyngstad berättar om sitt nya liv som designer.
Foto: Robert Eklund
Anni-Frid Lyngstad.
Foto: Keith Mayhew/Landmark Media.
Abba när det begav sig.

Anni-Frid Lyngstad har gått igenom flera svåra sorger.

I en intervju med Damernas Värld berättar Abba-ikonen om stödet från sambon greve Henry Smith - och sin nya designerkarriär.

- Jag har röntgenblick och ser allt. Det kan ibland göra mig tokig, säger hon i Damernas Värld.

Anni-Frid Lyngstad lever ett tillbakadraget liv i Schweiziska Zermatt tillsammans med sambon Henry Smith, greve av Hambleden.

Men i en ny intervju med Damernas Värld berättar Abba-ikonen om sin nya karriär. Hon har nyligen designat en skidoverall för svenska kläd-märket J. Lindeberg.

I intervjun berättar hon att designprocessen gör henne "tokig". Hon är en obotlig pedant.

Dottern och maken dog

Men hon berättar också om de svåra sorger som kantat hennes liv. Dottern Ann Lise-Lotte Casper och tidigare maken prins Ruzzo Reuss von Plauen avled inom loppet av ett år i slutet på 90-talet.

Nya numret av Damernas värld.

- Musiken har varit med mig på vägen till lycka och den har hjälpt mig igenom sorger. Det är intressant hur musiken påverkar folk, hur den kan hjälpa i många situationer. Jag tycker själv om många olika sorters musik: opera, pop, jazz, hiphop. Och ibland bara tystnad, säger hon i kommande nummer av Damernas Värld som finns i butik från den 21 april.


LÄS MER: Anni-Frid Lyngstad i "Skavlan".


Anni-Frid Lyngstad berättar också att skrivandet blivit ett sätt att hantera tunga saker i livet.

För tillfället skriver hon på vad som kan komma att bli hennes memoarer.

- Jag skriver om mitt liv. Det kan bli en bok, en musikal, en film, jag vet inte ännu. Jag har skrivit mycket i mitt liv, men aldrig en bok. Till att börja med gick det lätt men just nu har jag kommit till en tröskel. Det kräver tålamod och disciplin, vilket inte alltid är lätt att upprätthålla. Min sambo pushar mig, han tycker att det är en jättebra idé. För mig är det viktigt att alltid ha ett mål att jobba mot, säger hon i Damernas Värld.

Saknar inte Abba-tiden

I dagarna avslöjade Björn Ulvaeus vad det nya hemliga Abba-projektet var.

På Tyrol kommer en fest- version av "Mamma Mia" sättas upp. Anni-Frid Lyngstad är glad över vad Björn Ulvaeus gör för att vårda deras minnen.


LÄS MER: Anni-Frid Lyngstad på hemlig Abba-invigning.


Men klart är att hon inte på något sätt saknar Abba-tiden.

- Nej, det är 40 år sedan vi började, det var en annan tid. Jag saknar inte att jobba lika intensivt som vi gjorde då. När man blir äldre vill man gärna ta det lite lugnt. Jag uppträder inte och har ingen lust att stå i strålkastarljuset. Vi var unga och hade ett driv - det skulle aldrig funka nu. Som Björn säger: "Vem har lust att titta på en grupp gamlingar?" Det är bättre att man kommer ihåg oss från när vi var unga. Vi gör dessutom alla olika saker nu, säger hon i Damernas Värld.Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.