Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Anne Lundbergs stöd till kollegan: ”Darrig”

Experten i Antikrundan: "Jag är darrig"
Experten Magnus Bexhed blir alldeles darrig i torsdagens avsnitt av ”Antikrundan” på grund av en ljusstake.
Foto: SVT.
Anne Lundberg stöttar kollegan Magnus Bexhed i tv-rutan.
Foto: SVT.
Programledaren Anne Lundberg har en familjär relation med kollegerna i ”Antikrundan”.
Foto: FRITZ SCHIBLI / KVP

”Antikrundans” premiär bjuder på en dyrgrip i form av en skulpterad ljusstake – och experten Magnus Bexhed blir exalterad av det unika fyndet.

Efteråt stöttas han av programledaren Anne Lundberg, som också berättat om sin nära relation med kollegerna.

– Ni har åtminstone gjort Magnus dag, det kan jag säga, säger Anne Lundberg i ”Antikrundan”.

I torsdagens premiär av ”Antikrundan” blir antikexperten Magnus Bexhed alldeles till sig när han får värdera en väldigt speciell ljusstake – ett lejon i tenn, skapad av svenska skulptören Anna Petrus.

Bexhed inser att ljusstaken är en av hennes tidigare skapelser, och kommer med ett överraskande besked till ägarna.

– Fram till att ni kom hit i dag, så kände man bara till ett par ljusstakar av denna modell gjutna under Anna Petrus levnad, säger Magnus Bexhed, och får ägarna till ljusstaken att utbrista i förvåning.

Det paret ljusstakar såldes för 600 000 – något som så klart får ägarna att hoppas på ett liknande utfall för sin egen ljusstake, som dock saknar en parhäst. När Bexhed frågar vad de tror att den är väg gissar de på något mellan 80 000 och 100 000 kronor.

– Det är svårt att sätta ett värde på den här ensamma ljusstaken. Men det är mitt jobb, så jag kommer göra det. Så därför sätter jag ett marknadsvärde på 100 000 till 150 000 kronor.

– Shit. Men den är inte till salu, säger ägaren glatt.

Även om ljusstaken inte kommer säljas är experten Bexhed glad över att ha fått se den – och stöttas av programledaren Anne Lundberg, som dyker upp vid hans sida.

– Hatten av för er, som kom till oss i dag! Vad kul! Ni har åtminstone gjort Magnus dag, det kan jag säga, säger Anne Lundberg och klappar på sin kollega.

– Ja, jag är lite darrig nästan, konstaterar Magnus Bexhed i ”Antikrundan.

”Många oväntade höga värden och mycket känslor!”, skriver Anne Lundberg i ett sms om säsongspremiären.

Familjära stämningen i kulisserna

I en tidigare intervju med Expressen har Anne Lundberg berättat om relationen hon har till sina kolleger i ”Antikrundan”. SVT-profilerna har ett smeknamn för sin grupp - ”augustifamiljen”.

– Vi kallar oss augustifamiljen, precis som bandet i På spåret. Vi reser runt som en familj från stad till stad till stad. Vi sover på samma hotell. Vi äter frukost tillsammans. Vi jobbar hela dagen och sedan äter vi middag på kvällen. Till varje ort kommer nya människor med nya föremål. Det händer alltid något oväntat, har Anne Lundberg sagt.

Som en av landets mest folkkära tv-profiler är Anne Lundberg eftertraktad – men ”Antikrundan”-programledaren har inget intresse av att lämna public service.

– Jag har inte haft någon längtan alls. Det är trevligt att tjäna mycket pengar, men jag jobbar inte bara för pengarna. Jag vill jobba med något som är viktigt och roligt.

– Jag har det mycket bra på SVT och fått förtroendet att utveckla flera program själv.

Expressen har sökt Anne Lundberg för en kommentar.

Här brister de ut i tårar i premiären:

Besökaren och experten i tårar under Antikrundan

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.