Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Anne Lundbergs liv i solen – framtidsplanen utomlands

Anne Lundbergs framtidsplaner utomlands
Foto: Mattias Ankrah / SVT
Foto: SVEN LINDWALL
Foto: Mattias Ankrah / SVT
Foto: Mattias Ankrah / SVT
Foto: Magnus Liam Karlsson / SVT

Anne Lundberg och maken Stefan tillbringade mellandagarna på semester i Italien.

Nu berättar den folkkära SVT-profilen om drömmarna om att en dag köpa hus runt medelhavet.

– Hus ska bebos, det är verkligen min inställning. Den dagen jag känner att jag har mer tid att spendera i ett annat land, i Frankrike eller Italien, då är jag redo att köpa ett hus, säger hon.

Programledaren och SVT-profilen Anne Lundberg, 55, är redo att sig an 2022. ”Antikrundan” har redan haft premiär och snart drar också ”Husdrömmar” i gång.

När större delen av båda programmen var inspelade passade Anne Lundberg på att ta lite välbehövlig semester.

I mellandagarna reste hon och maken Stefan Lindfors, 58, till den italienska byn Arpino Città di Cicerone, som ligger en bit inåt landet mellan Rom och Neapel och som hon har en alldeles särskild relation till.

– Det är en by jag har besökt ganska många gånger. Jag har lite vänner som bor där, jag tycker väldigt mycket om att åka dit, säger hon och tillägger:

– Jag åker också med glädje till Frankrike, men jag har några vänner som bor i närheten där, den byn är väldigt fin, så är det. Jag älskar Arpino, verkligen, det gör jag.

Anne Lundberg om framtiden: ”Måste fundera”

Anne Lundberg och maken Stefan Lindfors pendlar mellan ett stort hus i Skåne, där de också har sin bas, och en mindre övernattningslägenhet i Stockholm. Huset i Skåne har varit i hennes ägo sedan 1998 och i takt med att barnen blivit vuxna har hon sakteligen börjat inse att det kanske börjar bli dags att se sig om.

– Jag känner, jag är 55 år och det är klart att det kommer en tid när jag har väldigt mycket mer fritid än jag har nu. Det huset jag bor i nu har jag bott i i 25 år. Där har jag fått mina barn och sett dem växa upp. Det är ett väldigt stort hus och jag älskar det, men det är naturligtvis även så att jag måste fundera på om jag och min man ska bo ensamma i det här stora huset, eller om här ska bo kanske en barnfamilj.

Där skulle Anne vilja bo

Anne Lundberg har inte gjort någon hemlighet av att hon drömmer om att en dag addera något till listan över boende.

– Om jag skulle komplettera det boendet med någonting skulle jag gärna göra det med ett hus i Italien eller Frankrike. Jag älskar ett varmare klimat, jag älskar att uppleva nya kulturer och lära mig nya språk. Jag har nog inte valt att bosätta mig i ett turistghetto med massa andra turister, utan jag hade nog velat bo i en väldigt genuin fransk eller italiensk by. Men än så länge är det bara drömmar.

Glädjen när ”Antikrundan” får åka på turné igen

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.