”Man blir ju kåt av bara tanken”

Anne Lundberg har tidigare berättat om livet med maken under pandemin.
Anne Lundberg lyfter på locket i ”Fördomspodden”.
Foto: JANNE DANIELSSON / SVT
Anne Lundberg på Kristallengalen.
Foto: OLLE SPORRONG EXP

Anne Lundberg svarar på en rad privata frågor i det senaste avsnittet av ”Fördomspodden”.

Flera av frågorna handlar om sex – och Anne Lundberg tvekar inte i sina svar.

SVT-programledaren avslöjar bland annat den mest udda platsen hon har haft sex på.

”Antikrundan”-programledaren Anne Lundberg, 55, lämnade Stockholms innerstad och flyttade till en gammal skola på 300 kvadratmeter på skånska landsbygden, i Skivarp, kring millennieskiftet.

Där bor hon avskilt och har nära till skog och natur, och SVT-profilen tycks trivas väldigt bra i det gröna. 

– Jag är en lantis, gillar att vara i naturen och springa i skogen. En kilometer från huset ligger stranden, där jag går strandpromenader, har Anne Lundberg tidigare sagt till Expressen.

”Bra förspelskvaliteter”

I ”Fördomspodden” lägger programledaren Emil Persson fram fördomar han har om olika kändisar som de sedan får ta ställning till. I det senaste avsnittet påstår Emil Persson bland annat att Anne Lundberg gärna utnyttjar att familjen bor avskilt, och inte drar sig för att plocka ogräs i kort kjol och böjer sig framåt, som en slags sexuell ”invit” till sin make.

– Jag har ju oftast inga kläder på mig alls när jag plockar ogräs, haha. Det är så inringat och insynsskyddat, svarar Anne Lundberg och får följdfrågan om hon är exhibitionist.

– För min familj gör jag det, jag behöver inte ha kläder på mig. Jag har lite olika ställen man kan bada på i trädgården också, så det passar så bra. Och det är väldigt insynsskyddat, så det är superhärligt, säger programledaren, och fortsätter:

– Så det blir ett ja på den. Det har oanade förspelskvaliteter. 

Anne Lundberg under en inspelning av ”Antikrundan”.
Foto: SVEN LINDWALL

Anne Lundberg i ”10 000-metersklubben”

I ”Fördomspodden” får Anne Lundberg också svara på påståenden rörande skönhetsoperationer, fotboll, språkresor i ung ålder, Leonard Cohen, loppmarknader och kändisskandaler. 

Men flera av frågorna handlar om sex. Anne Lundberg svarar bland annat på vilken mest udda plats hon har haft sex på.

– Flygplan! utbrister Anne Lundberg och säger att hon ”gillar udda platser”.

SVT-programledaren avslöjar vidare att hon är med i den så kallade ”10 000-metersklubben”, ett uttryck för personer som har haft sex på över 10 000 meters höjd, till exempel i ett flygplan.

– Absolut, jag hade en pojkvän som var pilot på 1980-talet. Han var flyglärare så han utbildade rika amerikaner till att ta sina flygcertifikat, så jag var mycket ute och flög med honom och då lyckades vi med det, säger Anne Lundberg.

”Fördomspoddens” programledare Emil Persson inflikar då att han kan förstå ”varför det är sexigt”.

– Det är ju bara tanken, du vet. Man blir ju kåt av bara tanken, säger Anne Lundberg.

Avslutningsvis säger Anne Lundberg i podden att det var ”väldigt snälla” frågor och fördomar och att ”det hade kunnat vara mycket värre”.

Men programledaren har inte lyssnat på avsnittet än.

– Nej, jag har faktiskt inte hunnit. Det var ett roligt samtal. Emil Persson är en riktig gamäng, säger hon till Expressen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.