Anne Heches självbiografi skenar i pris efter dödskraschen

Foto: ADMEDIA, INC / ADMEDIA/SIPA USA SIPA USA

Skådespelaren Anne Heches självbiografi ”Call me crazy” säljs nu dyrt på nätet efter hennes död, skriver ET Online. 

Ett exemplar ligger ute på e-handelsföretaget Amazon för över 9000 kronor.

Självbiografin handlar bland annat om att hennes pappa våldtog henne när hon var liten och om hennes kamp med psykisk ohälsa.

Det var för nästan två veckor sedan som skådespelaren Anne Heche var med i en bilkrasch i Los Angeles. Skådespelaren körde in i ett bostadshus och en våldsam brand bröt ut i hennes bil. Räddningstjänsten larmades till olycksplatsen och det tog över en timme att få ut Heche ur bilen.

Svårt brännskadad fördes hon till sjukhus och senare meddelades att Heche låg i koma. I fredags förra veckan skrev The Mirror att skådespelaren hade dött.

Skådespelarens familj skrev bland annat följande i ett uttalande:

”Vi har förlorat ett ljus, en vänlig och glad själ, en kärleksfull mor, och en lojal vän”.

Efter dödsfallet har skådespelarens självbiografi ”Call me crazy” från 2001 ökat i popularitet. Boken säljs nu som ett samlarobjekt på Amazon i USA med priser från 7 700 kronor och uppåt, skriver ET Online. 

Ett exemplar som ska vara signerat av Heche ligger ute till försäljning för över 9000 kronor. Försäljningspriset när boken släpptes var runt 270 kronor.

Anne Heche våldtogs som barn

Självbiografin handlar bland annat om att hennes pappa våldtog henne när hon var barn, något som Heche berättade om i en intervju i samband med att boken släpptes.

”Jag tror att det alltid är svårt för barn att prata om övergrepp eftersom det bara är minnen. Jag släpade inte runt på en bandspelare. Jag mejslade inte in någonting i sten. Alla kan säga: ”Hur vet du säkert? Och det är en av de mest smärtfulla sakerna. Du gör inte det”, sa hon då till ABC news. 

Boken handlar även om Heches kamp med psykisk ohälsa och om hennes tidigare förhållande med talkshow- programledaren Ellen DeGeneres.

I en intervju i podden Behind the Velvet Rope från tidigare i år berättade Heche att hon funderade på att skriva en uppföljning till boken som skulle få namnet ”Call me sane”. Den skulle handla om hur hon kom över sina trauman och övergrepp genom att hjälpa andra att göra detsamma.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.