Anna Wahlgren. Foto: Åke Wehrling.Anna Wahlgren. Foto: Åke Wehrling.
Anna Wahlgren. Foto: Åke Wehrling.
Anna Wahlgren. Foto: Åke WehrlingAnna Wahlgren. Foto: Åke Wehrling
Anna Wahlgren. Foto: Åke Wehrling

Anna Wahlgren i olycka utomlands

Publicerad

Den omstridda författaren Anna Wahlgren porträtteras i SVT-dokumentären ”Hela Sveriges mamma”.

Men vad tittarna inte får se är att ”supermamman” led av svåra smärtor under intervjun.

"Det var två ryggradsfrakturer, behandling pågår sedan nio månader", skriver Anna Wahlgren i ett mejl.

Den 24 april sänder SVT den första delen av ”Hela Sveriges mamma”, en dokumentär om ”supermamman”, författaren och debattören Anna Wahlgrens liv.

I dag bor Anna Wahlgren i södra Indien, dit hon flyttade efter en konflikt med dottern Felicia Feldt. I ”Hela Sveriges mamma” intervjuas Anna Wahlgren på plats i Indien av SVT:s Kristina Hedberg.

– Hon var som jag trodde – hon höll för hårda frågeställningar och man fick raka svar, säger Kristina Hedberg.

 

LÄS MER: Anna Wahlgren lämnade Sverige 

 

Intervjun med Anna Wahlgren berör flera tunga ämnen – bitvis ser författaren plågad ut. Men vad som inte framgår är att Anna Wahlgren led av svåra smärtor under intervjun.

Strax innan intervjun var Anna Wahlgren nämligen med om en olycka i Indien där hon skadade ryggen svårt.

”Det var två ryggradsfrakturer, behandling pågår sedan nio månader”, skriver Anna Wahlgren i ett mejl.

Kristina Hedberg berättar mer:

– Precis innan vi kom ner hade Anna ramlat. Hon hade enormt ont och vi funderade på om vi skulle nämna det i filmen. Ibland fick hon ställa sig upp för att lätta på smärtan, berättar Kristina Hedberg.

Hur gick diskussionerna kring detta?

– Det kanske var dumt att inte nämna det. Vi försökte göra intervjuerna sittande när hon mådde bättre. Och det var övergående, i dag mår hon bättre. Men hon hade rätt ont och man kan fundera på om vi skulle ha berättat det.

Anna Wahlgrens nya liv i Indien

Det var under 2015 som Anna Wahlgren bestämde sig för att lämna Sverige för att skapa sig ett nytt liv med en ny indisk familj.

– I Indien har jag en indisk son som är adopterad i hjärtat bara. Han är 35 år nu. Jag lever i en familj. Han är nu gift. Jag har vigt dem, berättade Anna Wahlgren i podcasten  ”Nemo möter en vän” 2016.

 

LÄS MER: Anna Wahlgren om sitt nya liv i Indien 

 

Enligt Kristina Hedberg mår Anna Wahlgren mycket bra i sitt nya hemland.

– Anna är fantastiskt nöjd med sitt liv i Indien. Jag uppfattar det som att hon är harmonisk där och att hon är ganska nöjd med att inte vara i Sverige och offentligheten på samma sätt som förut, säger hon.

Var det något hon inte ville prata om?

– Hon vill faktiskt ogärna prata om sina barn, hur de är eller vad de ska göra och inte göra. Överlag har hon en sådan princip; barnen är sina egna personer. Hon ogillar människor som säter betyg på sina barn och hon tycker att man ska ha stor respekt för barns integritet.

Anna Wahlgren är mest känd för ”Barnaboken”, som gavs ut 1983 och blev en stor försäljningssuccé. Boken bygger på författarens egna erfarenheter av att uppfostra barn men har också blivit omdebatterad.

Expressen har varit i kontakt med Anna Wahlgren som avböjer att göra en intervju.

”Finns kanske inte så mycket att säga eftersom jag inte kan se dokumentären!”, skriver hon i ett mejl.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag