Anna Wahlgren lämnade Sverige efter kontroverserna. Foto: SVT / SVTAnna Wahlgren lämnade Sverige efter kontroverserna. Foto: SVT / SVT
Anna Wahlgren lämnade Sverige efter kontroverserna. Foto: SVT / SVT
Anna Wahlgren. Foto: SVT / SVTAnna Wahlgren. Foto: SVT / SVT
Anna Wahlgren. Foto: SVT / SVT
Anna Wahlgren. Foto: STEFAN SÖDERSTRÖMAnna Wahlgren. Foto: STEFAN SÖDERSTRÖM
Anna Wahlgren. Foto: STEFAN SÖDERSTRÖM

Anna Wahlgren: ”Blev slängd på sophögen”

Publicerad

Anna Wahlgren lämnade Sverige efter kontroverserna.

I M-magasin skriver författaren själv om hur hon maxar sitt liv i Indien tillsammans med sin nya familj.

”Därhemma blev jag slängd på sophögen, här har jag ett nytt och kärleksfullt liv”, skriver hon i M-magasin.

Anna Wahlgren är supermamman som flytt Sverige. 

Kontroverserna kring dotterns bok ”Felicia försvann” och debatten kring hennes hennes omdebatterade instruktionsfilmer för hur man nattar barn blev för mycket för Anna Wahlgren som i dag bor i Calangute i norra Goa, Indien.

Fram tills nyligen bodde Anna Wahlgren på ett pensionat vid stranden men i dag har författaren en lägenhet tillsammans med sin indiska familj.

I M-magasin skrev Anna Wahlgren nyligen om flytten. Där berättar hon att hennes indiske adoptivson Vithal, eller Vito som hon kallar honom, övertalade henne att lämna Sverige.

”I Sverige har du problem. I Indien har du inga problem. Åk inte tillbaka till Sverige!”, ska Vito ha sagt enligt Anna Wahlgren.

 

LÄS MER: Så blev livet för Anna Wahlgrens barn 

 

2016 sålde Anna Wahlgren sin gård i Gastsjön och i M-magasin beskriver författaren och debattören hur valet att lämna Sverige för Indien var det enda rätta:

”Jag fyller 75 år i höst. Blev jag slängd på sophögen där hemma som både mamma, författare och människa, har jag fått ett nytt och kärleksfullt liv och ett desto högre människovärde här. Respekten för de äldre är massiv i Indien”.

Anna Wahlgren beskriver också hur hon maxar livet i Indien.

”Vänlighet och värme strålar mot mig – och jag som inte ens kan prata med folk, eftersom jag inte begriper deras femtioelva språk! Men vad gör det? Det finns andra språk än ordens”, skriver hon i M-magasin och fortsätter:

”Här har jag fått åldringsvården säkrad, en ömsint, omhändertagande, hjälpsam och praktisk sådan: Jag behöver inte klara mig själv för fem öre. Jag lyssnar och lär: vilar, skriver, gör ingenting och är lycklig, nästan jämt. Jag är aldrig ensam, om jag inte absolut vill vara det”.

Anna Wahlgren har skaffat lägenhet i Indien

Trots att hon sålt gården har Anna Wahlgren fortfarande rötterna kvar i Sverige, där hennes åtta barn bor.

”Emigrerat i stor stil har jag dock inte. Jag har fortfarande turistvisum som ska förnyas var sjätte månad. Två gånger om året reser jag hem, får bo hos barn och njuta barnbarn”, skriver hon.

Nyligen sände SVT dokumentären ”Hela Sveriges mamma” där Anna Wahlgren bland annat intervjuades på plats i Indien.

”Numera har Anna lämnat pensionatet där hon bodde under vårt besök i Indien i höstas. Hon och hennes indiska familj har skaffat en jättefin lägenhet i en liten stad en bit bort från stranden. Jag har bara sett bilder av deras liv på Facebook, men de verkar ha det bra. Anna verkar också må bättre i ryggen och kan delta i familjelivet lite mer”, skriver Kristina Hedberg, som gjorde ”Hela Sveriges mamma”, i ett mejl.

Tycker Anna att det är skönt att slippa Sverige?

”Min uppfattning är att hon inte saknar Sverige särskilt mycket. Barn och barnbarn, så klart. Och kavringsmörgås med leverpastej - haha. Men inte vädret. Och hon är ju inte heller så sugen på svensk offentlighet längre”.

 

LÄS MER: Anna Wahlgren i olycka utomlands 

 

I den andra delen av ”Hela Sveriges mamma” ger Anna Wahlgren sin syn på konflikten med Felicia Feldt.

– Mitt liv raserades fullständigt. Det gjorde det, säger Anna Wahlgren i ”Hela Sveriges mamma”.

Kristina Hedberg berättar att Anna Wahlgren egentligen inte ville prata om konflikten som fick henne att lämna Sverige.

”Anna och jag pratade i många, många timmar om allt möjligt och självklart var vi tvungna att också prata om Felicia, och konflikten mellan henne och Anna. Det var på mitt initiativ, inte Annas”, skriver Kristina Hedberg och fortsätter:

”Jag tycker inte att det går att göra ett porträtt av Anna Wahlgren utan att beröra den historien. Anna ville helst inte prata om Felicia, men - som alla kan se i dokumentären - gjorde vi ändå det till slut. Det var ett tungt samtal. Efteråt var Anna medtagen”.

Nyligen intervjuades Felicia Feldt i ”Nyhetsmorgon” och uttalade sig då om konflikten med Anna Wahlgren.

– Jag ser det inte som att jag valde konflikten. Jo kanske i att ge ut boken. I bland betyder att hantera en konflikt att lämna den. Att stänga dörren till relationen, så har det varit i mitt fall, sa Felicia Feldt då.

Anna Wahlgren och Felicia Feldt har ingen kontakt i dag. Expressen har sökt båda.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag