Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Anna-Maria dödligt farlig

GÖTEBORG. Kharmen är en passionerad och farlig kvinna.
Dödligt farlig.
Både för sig själv och andra, säger Anna-Maria Hallgarn, som gör titelrollen i Göteborgs Stadsteaterns stora satsning i höst.

FAKTA

Anna-Maria Hallgarn
Aktuell: Som Kharmen på Göteborgs Stadsteater i höst, i Björns Skifs krogshow i vår.
Ålder: 34.

Bor: I Vasastan, Stockholm.

Familj: Sambo med musikern Ulrik Johansson och två små barn.

George Bizets opera "Carmen" blir "Kharmen" när Rikard Bergqvist sätter upp detta klass-iska musikdrama på Göteborgs stadsteater. – Det blir en etno-techno-version där vi tar hitlåtarna ur operan, Bizets musik och ger det hela ett modernt stuk, säger regissören. Vi gör ingen musikal utan ett musikdramatiskt stycke med tät dramatik och talade partier.

Passion och känsla

Rollen som Kharmen görs av musikalartisten Anna-Maria Hallgarn, just nu göteborgsaktuell i Björn Skifs krogshow på Eriksberg. FRÅN KROGSHOW TILL OPERA. Musikalartisten Anna-Maria Hallgarn spelar titelrollen i Rikard Bergqvists etno-techno-version av klassiska operan "Carmen" på Göteborgs stadsteater i höst. – Den version av "Carmen" som verkligen gjorde intryck på mig var Folkoperans uppsättning, säger hon. Hur Carmen låg på golvet och sjöng Habanera. Jag har inte sett mycket opera men den här talade direkt till mig. Anna-Maria Hallgrens Kharmen är en passionerad kvinna, som går helt på känsla. – Kharmen är inte till lags, vilket skiljer henne från mig och många andra, säger Anna-Maria Hallgarn. Hon letar efter kärlek, går på nitar och får världens sorg. Men hon vågar fortsätta.

Fest och arbete

Kharmen och hennes kompis Mikaela, som spelas av Mirja Burlin är två tjejer som jobbar hårt på dagarna och rejvar på nätterna. Mikaela är gift med Josef, som spelas av Karl Dyall. – Jag fick förfrågan men tyckte det var svårt. Men så fick jag läsa manus och sedan träffade Rikard Bergqvist mig för att föra fram sin vision. Och då tände jag. – Jag tycker om stilbrytande pjäser där olika genrer möts och kastas mot varandra. Den fjärde huvudrollen är toreadoren. I Rikard Bergqvists version är han omformad till fotbollsproffset Emilio Svensson och spelas av Robin Stegmar. "Kharmen" har premiär den 30 september.
Annons:
Expressen Refunder Kalkylator

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!