Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Weiss sista kärleksord till Anna Lindmarker

Journalisten Lars Weiss gick efter en tid med sjukdom bort tidigare i veckan, 75 år gammal. Anna Lindmarkers stora sorg efter makens död.
Foto: LEIF HALLBERG
Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES STELLA PICTURES
Foto: SIGGE KLEMETZ / STELLA PICTURES
Foto: CLAUDIO BRESCIANI / TT NYHETSBYRÅN

Anna Lindmarkers första ord om makens bortgång.

Journalisten Lars Weiss blev 75 år gammal.

”Sorgen är obeskrivlig”, skriver Anna Lindmarker i ett inlägg på Instagram. 

Journalisten Lars Weiss gick efter en tid med sjukdom bort tidigare i veckan. I ett inlägg på Instagram skriver frun Anna Lindmarker, 60, om sorgen och Lars Weiss sista ord till henne. 

”I’m your man. Det var några av de sista orden han sa till mig, min stora kärlek, min älskade man, min vän”, skriver Anna Lindmarker i inlägget.

Jobbade tillsammans på Tv4

Lars Weiss var med och grundade TV4 Nyheterna där Anna Lindmarker jobbade som TV-ankare i många år. Hon har tidigare berättat för Expressen att Lars Weiss var ett bra stöd i tuffare nyhetsbevakningar. 

Anna Lindmarker levde tillsammans med maken Lars Weiss i 20 år. Tillsammans fick de sonen Willy.

”Sorgen är obeskrivlig. Vi kommer att sakna honom för alltid”, skriver Anna Lindmarker i inlägget på Instagram.

I kommentarerna till inlägget får Anna Lindmarkerk stöd från flera kolleger och vänner

”Beklagar din och familjens stora sorg”, skriver TV4-programledaren Soraya Lavasani.

”Kära Anna! De varmaste tankar och kramar till dig, fina vän”, skriver TV4-programledaren Anders Pihlblad. 

Hyllad journalist med lång karriär

Beskedet om att Lars Weiss gick bort lämnades i tisdags. Många av hans tidigare kolleger och vänner har sedan dess hyllat honom och berättat om sin sorg.

– Jag hade ingen aning om att han var så svårt sjuk. Han blev ju bara 75 som inte är någon ålder så det är en oerhörd chock faktiskt. Framför allt tänker jag nu på hans familj, hans nära och kära, hur svårt det här är, sa journalisten och programledaren Malou von Sivers.

Många hyllar hans insatser för nyhetsrapporteringen och säger både att han var en garant för att TV4:s nyhetsbevakning skulle bli seriös.

– Jag kommer minnas honom som en oerhört inspirerande person som var väldigt mån om all personal. Han drev på nyhetsarbetet, men gjorde det alltid med gott humör och var snabb till skratt och skämt, säger TV4-kollegan Bengt Magnusson.

https://www.instagram.com/p/CRrfQdiJTER/?utm_medium=copy_link
Anders Björkman: ”Glöden och humorn uppskattade man hos honom”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.