Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Anna Lindberg om svåra olyckorna i ”Superstars”

Stefan Holm svimmade och fick sy fem stygn
Emil Jönsson skadade näsan
Jonas Björkman skadade foten under en fotbollsmatch, då hans fot vek sig åt fel håll.
”Superstars” 2019
Anna Lindberg vinner ”Superstars” 2019
Finalisterna i ”Superstars” 2019, Anna Lindberg och Emil Jönsson
1 / 7

Knäckt näsa, en fot som vek sig åt fel håll, forsande blod och svimningsfall – det har varit en olycksdrabbad säsong av ”Superstars”.

Den som gick segrande ur den stenhårda kampen mellan idrottstjärnorna var Anna Lindberg – som menar att inspelningarna var tuffa.

– Det är inte som många tror, som det ser ut på tv, att vi sitter och käkar och dricker vin. Det är inte riktigt så det är, säger hon 

Simhopparen Anna Lindberg, 37, vinner ”Superstars” 2019 på Kanal 5. I den stenhårda finalkampen tvingades längdskidåkaren Emil Jönsson, 33, till slut ge upp mot Europamästarinnan. 

De åtta idrottstjärnorna som tävlat på Malta är alla vinnarskallar, och Anna Lindberg menar att motståndet var hårt.

– Det var mentalt och fysiskt påfrestande. Inspelningarna pågick konstant i två veckor, jag var rätt slut emellanåt. Det är inte som många tror, som det ser ut på tv, att vi sitter och käkar och dricker vin. Det är inte riktigt så det är, säger hon och fortsätter:

– Det är högt tempo. Ens egen inställning till det gör att man blir slut också, man hade kunnat ta det mer soft än vad vi gör. Men det ligger inte i vår natur. 

Olycksdrabbade säsongen

Säsongen har varit ovanligt olycksdrabbad. Höjdhopparen Stefan Holm, 42, slog upp ett stort sår i pannan, efter att ha ramlat efter ett nattligt toalettbesök. Blodet forsade och han tvingades akut till sjukhus för att sys.

– Fem stygn. Man får med sig något hem från Malta i alla fall, säger han i programmet.

Forne tennisvärldsettan i dubbel Jonas Björkman, 46, skadade foten under en fotbollsmatch, då hans fot vek sig åt fel håll.

– Jag får ta på mig den, det var jag som tacklade honom. Sådant här kan hända när man är som vi, som går in med 110% fokus. Vi får nog vara tacksamma att det inte hände mer saker. Det har varit tuffa kamper och mycket läskiga saker, säger Anna Lindberg.

Därtill råkade Anna Lindberg få in en fullträff rakt på Emils Jönssons näsa under en simtävling, och den dunkade av smärta efteråt.

– Knäckt näsben, sa OS-medaljören själv.

Hyllar konkurrenten: ”Helt suverän”

Anna Lindberg menar att motståndarna har varit värdiga, i synnerhet tvåan Emil Jönsson.

– Jag ville veta vilka som skulle vara med innan jag tackade ja. Det var viktigt att det var ett bra gäng med bra profiler. Man får inte glömma att nämna Emils dominans genom programmet. Han har varit helt suverän, säger hon.

Kvällens final ser Anna Lindberg tillsammans med sina barn, 5 och 9 år, som ännu inte vet att deras mamma tog hem segertiteln.

– Jag ska titta med barnen, de vet inte hur det har gått. Jag fick bucklan hemskickad i ett paket, den har jag ställt ut i förrådet. I kväll ska de få vara uppe sent, äta popcorn och titta på ”Superstars”, säger hon.

Avsnittet kan ses på Dplay i efterhand.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.