Anna Kinberg Batras nya kärleksfulla liv med David

David Batra har i flera år velat göra programmet ”Världens sämsta indier”. I oktober har sänds första avsnittet i SVT.
Foto: SVT/Nexiko
David Batra och Malin Mendel, SVT:s korrespondent i Indien.
Foto: STINA STJERNKVIST/TT / TT NYHETSBYRÅN
Anna Kinberg Batras avhopp som partiledare för Moderaterna har gett paret mer tid för varandra: ”Den här sommaren skulle ha varit en intensiv valrörelse för henne. Så det har varit sommarlov i stället”, berättar David Batra.
Foto: ANETTE NANTELL/DN/TT / DN TT NYHETSBYRÅN
Föreställningen "Elefanten i rummet" handlar om David Batras liv med Anna Kinberg Batra
Foto: ANETTE NANTELL/DN/TT / DN TT NYHETSBYRÅN
David Batra, 45, nu aktuell med SVT-programmet ”Världens sämsta indier”.
Foto: HENRIK MONTGOMERY/TT / TT NYHETSBYRÅN

Den 25 augusti 2017 meddelade Anna Kinberg Batra att hon skulle avgå som Moderaternas partiledare – ett beslut som har gett henne mer tid för maken och komikern David Batra. 

– Den här sommaren skulle ha varit en intensiv valrörelse för henne. Så det har varit sommarlov i stället, säger David Batra som är aktuell med nya SVT-serien "Världens sämsta indier". 

10 år tog det. Men i oktober har SVT-serien "Världens sämsta indier" med komikern David Batra, 45, i spetsen premiär. Efter att ha velat i alla dessa år bestämde han sig för att komma till skott. David Batra ville förstå sina rötter bättre. Med sig har han Malin Mendel, SVT:s korrespondent i Indien. 

I det nya programmet tvingas han nu leva som en riktig indier. Kulturkrockarna blir direkt påtagliga och Malin Mendel kastar in Batra i situationer han aldrig hade trott att han skulle hamna i. 

– Jag har gjort allt från att gå hos någon farbror som instruerade mig i tantrasex, en kamasutralärare, till att dricka destillerat kokiss för att det skulle vara bra mot olika sjukdomar. Det går man kanske inte en tisdag och planerar att man ska göra. 

LÄS MER: Anna Kinberg Batra dyker upp på scenen – stjäl showen 

David Batra och Anna Kinberg Batra är gifta sedan 2002.
Foto: CLAUDIO BRESCIANI/TT / TT NYHETSBYRÅN

Träffades på fest 

Sedan 2002 är David Batra gift med den tidigare partiledaren Anna Kinberg Batra, 48, (M). De träffades när han kom till en fest på Södermalm i Stockholm och i köket hittade han Anna. Där blev de stående hela natten och resten är, så att säga, historia. 

Kom hon och hälsade på dig i Indien under inspelningen?

– Ja hon gjorde faktiskt det. Hon kom pang och hälsade på. Innan vi skulle sticka därifrån. Det var gulligt av henne. Hon kom och hämtade mig nästan, säger han. 

Glatt visade han sin fru runt i samhället han hade lärt känna under de senaste veckorna. 

– Det var lite kul för jag hade blivit så modig efter att ha varit med Malin i en månad och ätit på hennes hål-i-väggen-ställen för fem spänn. Så jag tog med Anna på de här favoritställena, säger han och fortsätter: 

– Och det var lite kul då för jag hade bott hos Malin i hennes kvarter så jag gick ju runt där och de hälsade på mig, och den lokala frisören kom ut och hälsade, och jag introducerade min fru och alla andra måste ju ha tänkt ”vad fan är detta” det var som att jag hade bott där i tjugo år. Så det var väldigt kul att visa upp det. 

LÄS MER: David Batra berättar sanningen om relationen 

”Hon kom pang och hälsade på. Innan vi skulle sticka därifrån. Det var gulligt av henne”, säger David Batra, som berättar att hustrun kom ner till Indien för att hälsa på under inspelningen.
Foto: Linda Hörnquist /Nexiko

David Batra: ”Fått mer tid att hänga”

Anna Kinberg Batra meddelade den 25 augusti 2017 att hon skulle avgå som partiledare för Moderaterna. Beslutet kom efter att det egna partiet hade framfört hård kritik mot hennes ledarskap. Avhoppet har gett det gifta paret mer tid till varandra. 

– Den här sommaren skulle ha varit en intensiv valrörelse för henne. Så det har varit sommarlov i stället. 

– Vi har mest hängt med familjen och föräldrar och så där. Inga stora grejer. Men vi har fått mer tid att hänga absolut, är man partiledare så är det inte mycket fritid kvar.

Har er relation utvecklats på något sätt nu då när ni har fått mer tid till varandra?

– Vår relation har varit bra hela tiden tycker jag. Den utvecklas konstant oavsett vad man gör. 

"Världens sämsta indier" har premiär den 3 oktober klockan 21.30 på SVT1. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.