Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Anna Brolin nära kollaps – livsförändringen efter läkarens ord

Anna Brolin säger att mannen Jesper Rodhborn är ett riktigt kap. Foto: PELLE T NILSSON / SPA
Anna Brolin berättar i en intervju med Topphälsa att hon var nära att kollapsa, och fick börja tacka nej oftare. Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

Anna Brolin var så nära att gå in i väggen att hon tvingades till livsförändring efter läkarens ord.

Nu berättar sportreportern om stressen och träningskampen efter graviditeterna.

– Kollapsar man som förälder är inget värt någonting längre, säger Anna Brolin till Topphälsa.

Sportreportern Anna Brolin, 39, är känd hos många för sina sändningar i TV4 och Cmore eller som programledare i ”Biggest loser”. I en intervju med Topphälsa berättar Anna Brolin nu om kampen tillbaka till träningen efter två graviditeter och baksidan med att ha världens roligaste jobb.

Anna Brolin beskriver att hon alltid har tyckt att hon har världens roligaste jobb. För Topphälsa berättar hon att det är fantastiskt att få sitta på parkett vid några av de största sporthändelserna eller göra underhållningsprogram, men att det på grund av att det är just så roligt kan vara svårt att säga nej.

– Jag trodde länge att jag kunde jobba hur mycket som helst, att jag inte var kapabel att gå in i den berömda väggen, säger Anna Brolin till tidningen.

Hon förklarar att hon efter varje stort mästerskap såg till att få en längre tid ledigt, men säger också att hon efter att hon fick sina barn har blivit mer sårbar.

Anna Brolin berättar om livet för Topphälsa. Foto: Topphälsa

När hon sedan drabbades av yrsel och näsblod blev hon skrämd. Läkaren hon kontaktade varnade henne att om hon fortsätter som hon gjorde då skulle hon krascha, och att vägen tillbaka är fruktansvärt lång. Något som gjorde att Anna Brolin valde att ta sig ann färre jobb under hösten.

– Kollapsar man som förälder är inget värt någonting längre, säger Anna Brolin till Topphälsa och fortsätter:

– I dag är största frågan hur jag ska hitta rätt balans. Jag vill fortfarande ha utmanande arbetsuppgifter.

 

Anna Brolin: ”Pressen på min prestation bara ökar”

Hon beskriver att det i dagens sociala landskap finns tio miljoner kritiker som tycker till om hennes arbete. Något som hon inte ännu lärt sig att hantera. Anna Brolin tycker om att ha en dialog med sina tittare, men menar att det i bland blir för mycket med allt vad det innebär.

– Pressen på min prestation bara ökar, känns det som. Samtidigt är jag själv till viss del bov i dramat, säger Anna Brolin.

Anna Brolin beskriver att träning alltid har varit en naturlig del av livet, men att hon efter två graviditeter inte har haft det så lätt att bli vän med sin ”mammakropp”. Graviditeterna har inte varit ”Hollywood-graviditeter” där man är tillbaka i sin gamla form efter två månader, säger hon till Topphälsa. 

 

Snarare rehabiliteringsträning

Hon beskriver att det har varit tufft att hantera, hon vill spela tennis och har svårt att acceptera att hon inte kan göra situps förrän magmusklerna är läkta.

Det jag får syssla med nu är ju snarare rehabiliteringsträning, säger Anna Brolin till Topphälsa och berättar att hon joggar en halvtimme innan frukost eller kör ett styrketräningspass hemma med barnen klängandes på kroppen som extra vikter. Trots frånvaron av den träning hon är van vid säger Anna Brolin att hon märker att vardagssysslor, som att bära matkassar och dra barnvagnen redan gör henne starkare för varje dag.

 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!