Anna Book Foto: Sven LindwallAnna Book Foto: Sven Lindwall
Anna Book Foto: Sven Lindwall
Anders Öfvergård Foto: Olle SporrongAnders Öfvergård Foto: Olle Sporrong
Anders Öfvergård Foto: Olle Sporrong
Köksön i fråga. Foto: Kanal 5Köksön i fråga. Foto: Kanal 5
Köksön i fråga. Foto: Kanal 5

Anna Books nya bevis
mot "Arga snickaren"

Publicerad

Bråket mellan Anna Book och "Arga snickaren" Anders Öfvergård eskalerar.

Nu lägger artisten fram nya bevis på att Öfvergård har förstört hennes lägenhet.

– Jag vill att sanningen ska komma upp till ytan, säger hon.

Anna Book fortsätter att rasa på Anders Öfvergård efter hennes medverkan i "Arga snickaren VIP".

Artisten har tidigare hävdat att bland annat att hennes fläkt, spis och kyl inte fungerat hemma hos henne efter att hon var med i programmet.

Nu väljer hon att berätta om ytterligare brister. Book menar även att den köksö som byggdes när programmet spelades in i september redan har gått sönder.

– Man kan inte bygga en köksö, och sen rasar den på mitten, invändigt. Och man tittar på det och inte är någon Byggare Bob och tänker: "Okej, hur ska jag få dit den där väggen?". Han ska inte säga till mig att jag ska ta hit en annan hantverkare och åtgärda problemet, säger hon.

 

 

LÄS MER: Anna Book: Han förstörde min lägenhet

 

Anna Book är rasande

Book går så långt som att kalla Anders Öfvergård för "känslokall" och hon berättar att hon är "jävligt förbannad".

– I snart sex månader har jag efterlyst att vissa saker ska åtgärdas. Jag blir ledsen för det här slår jättehårt mot oss. Man kan inte stå och säga till andra: "Gör om och gör rätt". Nu säger jag "Gör om och gör rätt". Och då klarar han inte av det, utan börjar med någon pajkastning om att han inte är min butler. Lägg ner!

Book hävdar att Öfvergård har lovat att åtgärda problemen, men vägrar svara på hennes sms.

– Jag har sökt Anders och han vill inte svara. Jag har sökt han massa gånger och så sent som i förrgår skrev jag ett långt sms, så han kanske tröttnade halvvägs. Men jag tycker att han borde återkoppla som en vuxen människa.

Expressen har via Kanal 5:s presschef Dan Panas varit i kontakt med Anders Öfvergård, som hänvisar till det han har tidigare sagt till Expressen.

 

LÄS MER: "Arga snickaren" om Anna Books tårar

Försvaret: "Det är inget byggfel"

Öfvergård hävdade då att han och teamet har åkt hem till familjen Book åtminstone fem gånger efter programmet för att hjälpa henne med bland annat vitvarorna. Dessutom hävdar han att de har skickat ut servicetekniker som gått igenom allt.

– Det är ju i sådana fall tillverkningsfel, det är inget byggfel vi har gjort, sa Öfvergård då.

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag