Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Anna Books livsfarliga svek

Anna Book.
Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES ROBERT EKLUND
Anna Book.
Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ / IBLAB

Anna Book riskerade sin hälsa för att gå ner i vikt, och ljög för sig själv i sin livsfarliga bantning.

Nu har Anna Book lagt om livet för att inte svika sig själv och sitt mående – och fortsätta leva med sin älskade familj.

"Så många gånger tänkte jag fel - jag måste bli smal" skriver Anna Book i ett inlägg på Instagram. 

Anna Book blev vinnaren i årets "Biggest loser VIP", efter att ha gått ner 22 kilo under den korta tävlingsperioden - och över 70 kilo totalt.

Men i ett inlägg på Instagram avslöjar Anna Book nu hur hon innan programmet riskerade allt för att gå ner i vikt. Hon satte sitt liv och sin hälsa på spel.

Svälta sig själv

Artisten konstaterar att hon brukade försöka svälta sig själv för att för att gå ner i vikt - något som inte fungerar när man lider av hormonsjukdomen PCOS, som hon gör. Hon berättar också att hon bara åt en till två gånger om dagen.


LÄS MER: Anna Books kollaps – maken i stor skräck


"Så många gånger tänkte jag fel - jag måste bli smal. Men när jag blev ärlig med mig själv i Biggest Loser VIP så ändrade jag mig helt! Och jag slutade ljuga för mig själv. Jag ville ju bara bli frisk & jag ville bli & se välmående, vältränad & stark ut – inte tunn och undernärd" skriver Anna Book på Instagram.

Robertos stöd

Anna Book berättar ofta om den nära relation hon och familjen har till varandra, och hur viktigt maken Robertos och barnens stöd har varit i kampen - och hur mycket hon älskar dem.

Roberto har tidigare uttryckt oro för sin frus mående. Nu har Anna Book lagt om sitt liv för att inte riskera sin hälsa och kunna fortsätta leva för sina barn och sin man - så att familjen inte ska behöva vara rädda för att förlora henne.


LÄS MER: Anna Books ärliga bild – efter viktraset


I dag väljer Anna Book i stället att äta lite, och ofta - och röra på sig mycket.  Allt för att må så bra som möjligt.

"Tro på dig själv och möjligheten att förändra din hälsa och ditt liv. Jag är så glad, att jag började tro på mig själv och att jag vid 46 års ålder klarade av att förbättra mitt liv och nu vågar vara, den jag vill vara", skriver Anna Book stolt på sin Instagram.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.