Anna Book diskvalificeras från Melodifestivalen. Foto: Sven LindwallAnna Book diskvalificeras från Melodifestivalen. Foto: Sven Lindwall
Anna Book diskvalificeras från Melodifestivalen.  Foto: Sven Lindwall
Anna Book repeterade i går. Foto: (C) Pelle T NilssonAnna Book repeterade i går. Foto: (C) Pelle T Nilsson
Anna Book repeterade i går.  Foto: (C) Pelle T Nilsson

Anna Books egna ord efter Mello-diskningen

Publicerad

Efter tårarna – här är Anna Books egna ord om diskningen ur Melodifestivalen.

Via Instagram skriver sångerskan om känslorna och hur beskedet påverkar henne fysiskt:

"Orkar inte skriva mer än, att jag är förkrossad & otröstlig"; skriver hon.

Anna Book och Camilla Läckberg vädjade båda till SVT om att de inte skulle diskas ur Melodifestivalen när det kom fram att bidraget "Himmel för två" redan hade tävlat i Moldaviens uttagning för Eurovision Song Contest 2014, då kallad "Taking Care of a broken heart".

Men duons vädjan var förgäves.

– Den här låten är diskvalificerad. Som artist är jag helt förkrossad över att behöva göra det här. Men den här offentliggörandeprincipen är en av de mest grundläggande reglerna vi har, sa schlagergeneralen Christer Björkman under en blixtinkallad presskonferens på torsdagen.

Nu, dagen efter händelserna, skriver Anna Book för första gången själv om känslorna.

"Kan inte sova – ensam vaken i en mardröm. Min mardröm. Orkar inte skriva mer än, att jag är förkrossad och otröstlig. Har aldrig tidigare haft så positiva känslor för ett deltagande i Melodifestivalen och nu är min lycka över detta grusat och jag är helt maktlös. Hade INGEN ANING om läget och just nu värker hela själen & det känns som att jag har konstant svårt att andas och som att mitt hjärta har kramp", skriver hon i ett långt meddelande på Instagram.

Tv:n som sällskap

Anna Book, som taggat att hon befinner sig på Elite Park Avenue Hotel i Göteborg, fortsätter och berättar att hennes kropp påverkats av beskedet.

"Jag har kämpat & jobbat så hårt för detta ...........
 Stannar här, det gör för ont att tänka i ord så här – så jag återgår till att vara ensam, fortsätta att ha frossa trots att jag har pyjamas, frottémorgonrock, raggsockor och ligger under dubbla täcken i mörkret, med tvn tyst på – för sällskap."

Bland hashtaggarna som Anna Book använt i sorgemeddelandet finns "grusadedrömmar", "tom", "ensam", "ont" och "sorg". En hashtagg är "kämpati31år".

Tanken var att Melodifestivalen skulle bli hennes comeback som artist. Efter SVT:s besked på torsdagen stängde Anna Book in sig på sitt hotellrum.

– Anna är ju ledsen. Anna är jättejätteledsen. Hon har jobbat i fyra månader för det här. Hon är en överlevare. Men det är klart det är tufft. Vi har suttit och pratat och ältat läget lite. Anna är en fajter. Chocken börjar lägga sig även för henne, sa Camilla Läckberg, som skrivit texten till låten, efter beskedet.

Anna Book erbjöds även psykologhjälp efter det tunga bakslaget.

 

Kan inte sova ~ ensam vaken i en mardröm. Min mardröm 💔😔💔 Orkar inte skriva mer än, att jag är förkrossad & otröstlig. Har aldrig tidigare haft så positiva känslor för ett deltagande i Melodifestivalen & nu är min lycka över detta grusat & jag är helt maktlös ~ Hade INGEN ANING om läget & just nu värker hela själen & det känns som att jag har konstant svårt att andas & som att mitt hjärta har kramp😔 Jag har kämpat & jobbat så hårt för detta........... Stannar här, det gör för ont att tänka i ord så här ~ så jag återgår till att vara ensam, fortsätta att ha frossa trots att jag har pyjamas, frottémorgonrock, raggsockor & ligger under dubbla täcken i mörkret, med tvn tyst på ~ för sällskap 💔 fast jag inte vet vad dom visar..........känner mig tom & bedövad ~ hur ska jag gå vidare #grusadedrömmar #kämpati31år #tom #ensam #ont #sorg #förstårinte ??????

Ett foto publicerat av Anna Toledano~Book (@annatoledanobook) Feb 4, 2016 kl. 8:40 PST

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Hannes Lundberg Andersson
Hannes Lundberg Andersson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag