Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Anna Books egna ord efter Mello-diskningen

Anna Book diskvalificeras från Melodifestivalen.
Foto: Sven Lindwall
Anna Book repeterade i går.
Foto: (C) Pelle T Nilsson

Efter tårarna – här är Anna Books egna ord om diskningen ur Melodifestivalen.

Via Instagram skriver sångerskan om känslorna och hur beskedet påverkar henne fysiskt:

"Orkar inte skriva mer än, att jag är förkrossad & otröstlig"; skriver hon.

Anna Book och Camilla Läckberg vädjade båda till SVT om att de inte skulle diskas ur Melodifestivalen när det kom fram att bidraget "Himmel för två" redan hade tävlat i Moldaviens uttagning för Eurovision Song Contest 2014, då kallad "Taking Care of a broken heart".

Men duons vädjan var förgäves.

– Den här låten är diskvalificerad. Som artist är jag helt förkrossad över att behöva göra det här. Men den här offentliggörandeprincipen är en av de mest grundläggande reglerna vi har, sa schlagergeneralen Christer Björkman under en blixtinkallad presskonferens på torsdagen.

Nu, dagen efter händelserna, skriver Anna Book för första gången själv om känslorna.

"Kan inte sova – ensam vaken i en mardröm. Min mardröm. Orkar inte skriva mer än, att jag är förkrossad och otröstlig. Har aldrig tidigare haft så positiva känslor för ett deltagande i Melodifestivalen och nu är min lycka över detta grusat och jag är helt maktlös. Hade INGEN ANING om läget och just nu värker hela själen & det känns som att jag har konstant svårt att andas och som att mitt hjärta har kramp", skriver hon i ett långt meddelande på Instagram.

Tv:n som sällskap

Anna Book, som taggat att hon befinner sig på Elite Park Avenue Hotel i Göteborg, fortsätter och berättar att hennes kropp påverkats av beskedet.

"Jag har kämpat & jobbat så hårt för detta ...........  Stannar här, det gör för ont att tänka i ord så här – så jag återgår till att vara ensam, fortsätta att ha frossa trots att jag har pyjamas, frottémorgonrock, raggsockor och ligger under dubbla täcken i mörkret, med tvn tyst på – för sällskap."

Bland hashtaggarna som Anna Book använt i sorgemeddelandet finns "grusadedrömmar", "tom", "ensam", "ont" och "sorg". En hashtagg är "kämpati31år".

Tanken var att Melodifestivalen skulle bli hennes comeback som artist. Efter SVT:s besked på torsdagen stängde Anna Book in sig på sitt hotellrum.

– Anna är ju ledsen. Anna är jättejätteledsen. Hon har jobbat i fyra månader för det här. Hon är en överlevare. Men det är klart det är tufft. Vi har suttit och pratat och ältat läget lite. Anna är en fajter. Chocken börjar lägga sig även för henne, sa Camilla Läckberg, som skrivit texten till låten, efter beskedet.

Anna Book erbjöds även psykologhjälp efter det tunga bakslaget.


https://www.instagram.com/p/BBZDmZojewV/

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.