Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Anna Books bidrag riskerar att diskas

Anna Book kan diskas från lördagens deltävling. Detta på grund av att hennes bidrag redan tävlat en gång.
Lili Assefa och Christer Björkman på väg in till den blixtinkallade presskonferensen.

Anna Book kan diskas från Melodifestivalen, skriver Aftonbladet.

Hennes låt har redan tävlat i Moldaviens uttagning till Eurovision 2014.

20.15 håller SVT en blixtinkallad presskonferens i Göteborg - nu bekräftar kanalen att det är samma låt.

– Anna är i upplösningstillstånd, säger Anna Books man, Roberto Toledano, till GP.

Anna Book kan diskas från Melodifestivalen eftersom hennes låt redan tävlat i Moldaviens uttagning till Eurovision 2014, skriver Aftonbladet.

Under torsdagskvällen kommer SVT hålla en blixtinkallad presskonfesens med anledning av händelsen. På sin hemsida bekräftar kanalen att det är samma låt:

"Presskonferensen sänds live klockan 20.15 med anledning av att bidraget ”Himmel för två” har deltagit i Moldaviens uttagning till Eurovision Song Contest 2014".

Lili Assefa, pressansvarig Melodifestivalen, bekräftar för SVT att låten redan tävlat.

– Ja, den har varit med där, säger hon till Kulturnyheterna.LÄS MER: Charlotte Perrelli petas som programledareAnna Books man, Roberto Toledano, säger att artisten mår väldigt dåligt.

- Anna mår fruktansvärt! Det är inte klokt att de har tagit en låt som redan varit med och gett den till Anna, säger han till GP.

Anna Books bidrag är skrivet av Sven-Inge Sjöberg, Lennart Wastesson, Larry Forsberg, Camilla Läckberg.

Och låten som tävlade för två år sedan skrevs i stort sett av samma personer, Sven Inge Sjöberg, Larry Forsberg och Lennart Wastesson.LÄS MER: Anna Book diskas från MelodifestivalenSVT bekräftar - samma låt

Nu anklagas låtarna för att vara identiska, bedöm själv i klippen längst ned i artikeln:

Först Anna Book med låten "Himmel för två" från dagens repetition i Göteborg. Därefter Felicia Dunaf med låten "Taking Care of a broken heart" som tävlade i MoldavienFölj Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.