Anna Book kan diskas från lördagens deltävling. Detta på grund av att hennes bidrag redan tävlat en gång.Anna Book kan diskas från lördagens deltävling. Detta på grund av att hennes bidrag redan tävlat en gång.
Anna Book kan diskas från lördagens deltävling. Detta på grund av att hennes bidrag redan tävlat en gång.
Lili Assefa och Christer Björkman på väg in till den blixtinkallade presskonferensen.Lili Assefa och Christer Björkman på väg in till den blixtinkallade presskonferensen.
Lili Assefa och Christer Björkman på väg in till den blixtinkallade presskonferensen.

Anna Books bidrag riskerar att diskas

Publicerad

Anna Book kan diskas från Melodifestivalen, skriver Aftonbladet.

Hennes låt har redan tävlat i Moldaviens uttagning till Eurovision 2014.

20.15 håller SVT en blixtinkallad presskonferens i Göteborg - nu bekräftar kanalen att det är samma låt.

– Anna är i upplösningstillstånd, säger Anna Books man, Roberto Toledano, till GP.

Anna Book kan diskas från Melodifestivalen eftersom hennes låt redan tävlat i Moldaviens uttagning till Eurovision 2014, skriver Aftonbladet.

Under torsdagskvällen kommer SVT hålla en blixtinkallad presskonfesens med anledning av händelsen. På sin hemsida bekräftar kanalen att det är samma låt:

"Presskonferensen sänds live klockan 20.15 med anledning av att bidraget ”Himmel för två” har deltagit i Moldaviens uttagning till Eurovision Song Contest 2014".

Lili Assefa, pressansvarig Melodifestivalen, bekräftar för SVT att låten redan tävlat.

– Ja, den har varit med där, säger hon till Kulturnyheterna.

 

 

LÄS MER: Charlotte Perrelli petas som programledare

 

 

Anna Books man, Roberto Toledano, säger att artisten mår väldigt dåligt.

- Anna mår fruktansvärt! Det är inte klokt att de har tagit en låt som redan varit med och gett den till Anna, säger han till GP.

Anna Books bidrag är skrivet av Sven-Inge Sjöberg, Lennart Wastesson, Larry Forsberg, Camilla Läckberg.

Och låten som tävlade för två år sedan skrevs i stort sett av samma personer, Sven Inge Sjöberg, Larry Forsberg och Lennart Wastesson.

 

 

LÄS MER: Anna Book diskas från Melodifestivalen

 

 

SVT bekräftar - samma låt

Nu anklagas låtarna för att vara identiska, bedöm själv i klippen längst ned i artikeln:

Först Anna Book med låten "Himmel för två" från dagens repetition i Göteborg. Därefter Felicia Dunaf med låten "Taking Care of a broken heart" som tävlade i Moldavien

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag